Hyppää pääsisältöön

Itse tehdyt kynttilät veivät Koukun unelmamatkalle

Nuorimies Koukulla on unelma: hän haluaa jakaa Sahaja Joogan sanomaa kaikille siitä kiinnostuneille. Saavuttaakseen unelmansa hän myy itse tekemiään kynttilöitä. Tavoitteena on myydä ainakin 2000 kynttilää, jolloin Koukku voisi ostaa asuntoauton, jolla huristella vaimonsa kanssa unelmamatkalleen.

"Hei! Täähän on ihan samanvärinen kuin sun hattu!" Koukku innostuu ja näyttää ohikulkijalle itse tekemäänsä kynttilää. Toden totta, sekä ohikulkijan hattu että Koukun tekemä kynttilä vivahtavat vaaleanpunaiseen. Niinpä Koukku asettaa kynttilän itsevarmasti ohikulkijan laukkuun – tämä on varma myynti.

Samanlaisella tarmolla Koukku myy kaikkia itse valamiaan kynttilöitä. Mutta hänellä onkin päämäärä, unelma, joka ajaa häntä yhä uudelleen kadulle kynttilöitään kauppaamaan. Hän haluaa ostaa asuntoauton ja kiertää sillä kertomassa Sahaja Joogasta kaikille, jotka siitä haluavat kuulla. Hindulaisuuteen pohjaava Sahaja Jooga on itseoivallukseen ja kundalinin eli puhdistavan energian herättämiseen perustuva meditaatiotekniikka.

Tosi tarina: Unelma seuraa Koukun sekä hänen vaimonsa Saanan matkaa unelman toteutumiseen sekä itse unelmamatkaa asuntoautolla Euroopassa. Positiivisuudella ja toiveikkuudella varustettu Koukku puhuu myös vasemman kätensä vammasta sekä avioliitosta, siihen liittyvistä odotuksista ja niiden täyttymisestä. Hän tietää, että avioliittoon liittyvät unelmat ja odotukset voivat romahtaa, kun todellisuus ei vastaakaan unelmia. Mutta sen jälkeen voi seurata oivallus:

” Jotenkin tajuu sen, et jumankiga, ne asiat onkin just silleen ku on odottanut ja ehkä paremminkin, mut ku se on ollu kaikki vaan unelmaa, niin ei oo ymmärtäny mitä se oikeesti käytännössä merkitsee.”

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit