Hyppää pääsisältöön

Kummelin kreikkalaislaulaja oli taustanauhan uhri

Kummelin musiikkisketsi vuodelta 1994 esitteli suomennoksen "Forever and Ever" -hittikappaleesta. "Aina vaan ja uudestaan" -version esittänyt kreikkalaismies oli myös ulkoisesti varsin tutun näköinen.

Asteittain alatyyliseksi kiihtyvässä sketsissä osoitetaan sormella myös muusikoiden playback-esiintymisten ja epäpätevien promoottorien suuntaan.

Sketsi parodioi kreikkalaislaulaja Demis Roussosta, joka nousi suursuosioon 1970-luvulla myös Suomessa. Roussoksen tunnetuin kappale Forever and Ever levytettiin vuonna 1973.

Kummeli ratsasti sketseissään verraten harvoin ulkomaalaisstereotyypeillä. Kreikkalaismiehen lauluesityksen lisäksi ainakin ruotsalaiset saivat kuitenkin osansa huumoriryhmän parodioissa. Pääasiassa Kummeli irvaili suomalaisten kustannuksella.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto