Hyppää pääsisältöön

Laulaja Demis Roussos piti elämistä etuoikeutena

Suomessakin 1970-luvulla suureen suosioon noussut kreikkalaislaulaja Demis Roussos vieraili maassamme ensimmäisen kerran lokakuussa 1974. Iltatähti-ohjelma haastatteli laulajan ennen Helsingin Kulttuuritalon konserttia.

Edellisenä vuonna Roussoksen kappale Forever and Ever oli noussut monissa maissa levymyyntilistojen kärkeen. Varsin poikkeuksellisesti kreikkalaislaulaja oli Euroopan lisäksi suosittu myös Etelä-Amerikassa.

"I made it in all of these countries, without England. Maybe I am an exception."

Tekstittämättömässä haastattelussa Roussos kertasi oman uransa kulkua proge-rock-yhtye Aprodithe's Childin jälkeen, jossa hän toimi laulaja-basistina. Lisäksi laulaja kertoi omista harrastuksistaan (antiikin keräily, ruoanlaitto ja elokuvat) ja paljasti pitävänsä saunomisesta sekä puhui omasta elämänfilosofiastaan.

"I like life, I like living, I think we are very lucky to live."

Roussoksen esiintymisen jälkeen koostettu konserttiyleisön gallup kielii yleisön kaksijakoisesta suhtautumisesta tenoriin. Roussosta moitittiin jopa "elostelijaksi" ja hänen musiikkinsa todettiin olevan jo vanhentunutta. Haastateltavien joukossa viihdealan konkari Jukka Virtanen kuitenkin toteaa myhäillen, että konsertti tarjosi yleisölle juuri sen mitä se halusi: "Oli ihan rautaa!"

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto