Hyppää pääsisältöön

Leijonat palaavat Ylen kanaville

Suomen jääkiekkomaajoukkueiden pelit palaavat Ylen kanaville syksyllä 2015. Yle ja Suomen Jääkiekkoliito ovat allekirjoittaneet laajan ja pitkäkestoisen yhteistyösopimuksen Leijona-otteluiden tv- ja mediaoikeuksista.

Pakettiin kuuluvat Leijonien eli Suomen miesten A-maajoukkueen ottelut Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa vuotuista Euro Hockey Tour -turnausta ja Euro Hockey Challenge -otteluita. Yle esittää 12 Suomen maaottelua sekä kaikki muut EHT-turnauksen ottelut.

Lisäksi sopimukseen kuuluvat mm. Nuorten Leijonien MM-kilpailut, naisten jääkiekon MM-kilpailut ja nuorten MM-kisat. Ensi vuonna Ylen tv-kanavilla nähdään sekä Suomen otteluita naisten että alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.

Ylen ja Jääkiekkoliiton välinen sopimus astuu voimaan 1. heinäkuuta 2015 ja sen kesto on kolme vuotta kahden vuoden lisäoptiolla.

”Urheilu on tärkeä osa Ylen julkista palvelua. Urheilussa, kuten kaikessa Ylen tarjonnassa on oleellista sen monipuolisuus, tavoittavuus ja laatu. Leijonat ja jääkiekko sopivat Ylen tarjontaan erinomaisesti. Tavoitteenamme on tarjota urheilun suurimmat tunteet suorina lähetyksinä kaikkien suomalaisten vapaasti seurattavaksi”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

”Tämä sopimus on meille iso asia, ja nyt toteutamme pitkäaikaisen tavoitteemme. On upeaa, että jääkiekko - ja erityisesti maajoukkuejääkiekko - palaa Ylen vuotuiseen urheilutarjontaan. Sopimus tukee Yle Urheilun strategiaa ja tuo monipuolisesti suoraa huippu-urheilua ja Suomen suosituimman lajin Ylen avoimille kanaville televisioon, verkkoon ja radioon. Yle painottaa myös tasa-arvonäkökulmaa. On tärkeää, että myös naisten ja nuorten ottelut kuuluvat sopimukseen. Odotettavissa on runsaasti urheilun hienoimpia hetkiä ja suurimpia tunteita”, toteaa Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Valtaosa sopimukseen kuuluvista otteluista lähetetään moniäänisinä suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätiedot:
Panu Pokkinen, Yle Urheilun päällikkö, p. 050 542 3025

Linkit:
› Yle Urheilun jääkiekkosivut
› Yle Urheilun uutinen sopimuksesta