Hyppää pääsisältöön

Laadukas havainto on pohja ohjelman menestykselle

Arttu Nurmi
Arttu Nurmi arttu nurmi
Ylen kulttuuri- ja viihdeohjelmien tilaaja Arttu Nurmi avaa Kipinän kehittelyvaihetta. Arttu on idean "Yle: suomalainen animaatio maailmalle -dokumentti" sparraaja.

Kehitettäessä sisältöjä on hyvä keskittyä aluksi ohjelmaidean taustalla olevaan havaintoon ja tutkia sitä mahdollisimman tarkasti. Miksi juuri tämä havainto on nyt merkityksellinen? Miten ja missä se ilmenee?

Luontainen halu siirtyä ohjelma- ja konseptikehityksessä liian nopeasti kohti konkreettista toteutusta tuhoaa monen tuotteen menestymismahdollisuudet. Hienot lavasteet, kolme studiovierasta ja tähtijuontaja ei saa katsojaa pysähtymään, tuntemaan ja kokemaan. Sen saa aikaan ohjelman sisältö joka perustuu tarkkaan havaintoon ajasta jota elämme.

Laadukkaasti tutkittu ja analysoitu havainto antaa pohjan koko ohjelma- ja konseptikehitykselle. Sen päälle rakentuu kaikki muut palikat, jotka lopulta muodostavat katsojille ja käyttäjille tarjoiltavan kokonaisuuden.

Kipinän kehittelyvaiheessa keskitymme sparraamaan teidän kanssa aluksi ohjelmaideaan liittyvää havaintoa.

Havainnot jatkoon päässeistä ideoista

Ihan aluksi toivon teidän pysähtyvän miettimään ja kirkastamaan havaintoa ohjelmaidean taustalla. Miten havaitsitte aiheen ja miten näkyy elämässämme? Miksi se on sitä juuri nyt?

  • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

    Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

    Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

  • Anna palautetta Yle Kipinästä

    Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua