Hyppää pääsisältöön

Mitkä ovat olleet elämäsi tärkeimmät päätökset?

kylttejä
kylttejä kyltit

Ammatin valinta? Opiskelupaikka? Puoliso? Judo vai karate? Mantelimassa vai hillo? Tabletti vai läppäri?

Ihmisen elämä on yhtä valintojen tekoa, pieniä ja suuria päätöksiä. Niiden merkittävyyttä voi olla vaikea arvioida etukäteen. Harrastuksen valinta saattaa osoittautua opiskelupaikan valintaa tärkeämmäksi tai suosikkijalkapallojoukkeen valinta voi ohjata elämää enemmän kuin ammatti.

Kun ajattelet valintoja ja päätöksiä, joita itse olet tehnyt, mitkä niistä ovat jälkikäteen arvioituna olleet tärkeimpiä?

Teemme ohjelmaa siitä, mikä vaikuttaa ihmisten päätöksentekoon – järki, tunne vai kenties ulkoiset olosuhteet? Tämän kyselyn vastaukset tulevat osaksi ohjelmaa. Voit myös vaikuttaa ohjelman sisältöön kertomalla kommenttikentässä, mitkä asiat vaikuttivat valintoihisi. Voit lähettää perustelusi myös emailitse osoitteeseen prisma.studio@yle.fi

Aihetta käsitellään Prisma Studiossa keskiviikkona 3. helmikuuta klo 20.00 TV1

Mitkä ovat olleet elämäsi kaksi tärkeintä päätöstä?

Kerro, mitkä kaksi valintaa elämässäsi sinä itse koet merkittävimmiksi, sellaisiksi joiden tekeminen on eniten vaikuttanut elämääsi. Voit valita vaihtoehdoista kaksi. Jos listalta ei löydy sopivaa, lisää oma vaihtoehto tai kerro se kommenttikentässä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua