Hyppää pääsisältöön

KLIKkaussota: Meemini

Ohjaaja Wille Hyvönen aikoo tehdä kaikkien aikojen meemin. Avukseen hän pyytää miljoonia katsomiskertoja ansainneita meemimestareita. Miten syntyy kansan rakastama internet-hitti? Pystyykö Hyvönen luomaan sellaisen valvotuissa olosuhteissa?

Meemini
Ohjaaja mestarin kanssa. Meemini dox@net

Elokuva kilpailee KLIKkaussodassa, jossa viisi tekijää yrittää luoda lyhytdokumentistaan nettihitin.
Kilpailijat ovat:
- Reetta Aalto: Pillua aloittelijoille
- Iris Olsson: Sotasuunnitelma
- Salla Sorri: Tourette-karaoke
- Wille Hytönen: Meemini
- Markus Kåhre:Valtaoja paljastaa
Kommentit
 • Sukupuolivalistus voitti dox@netin klikkaussodan

  Klikkaussodan voitti sukupuolivalistus.

  Kuukauden kestänyt dox@net-lyhytdokumenttien KLIKkaussota on päättynyt. Voittajadokumentti Pillua aloittelijoille sai yli 189 000 katsojaa, ja se herätti kiinnostusta myös ulkomailla. Elokuvassa kerrotaan kiertelemättä sukupuolielinten toiminnasta seksin aikana.

 • Mannerheim 2/5

  Tämäkään ei ole fiktiota. Ratsastajapatsaan suunnitteluun osallistui koko Suomi. Kansallissankarin kuvaaminen on nostanut tunteet pintaan jo 65 vuotta.

 • Ohjaaja: uusia näkökulmia kansallissankariin

  Ohjaaja Katja Lautamatti kertoo: "Mannerheimit-sarjan valmistuttua päällimmäinen kokemukseni on ihmetys siitä, miten laajaa ja kirjavaa aineistoa kansallissankarista löytyy. Jouduin jättämään monta hyvää tarinaa viiden dokumenttielokuvan kokonaisuudesta pois, ja Suomesta löytyisi aineksia vielä vaikka kuinka moneen Mannerheim-lyhytelokuvaan."

Lue myös - yle.fi:stä poimittua