Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Kurkistus kulissien taakse

Kaukasia 30 päivässä, Elbrus.
Kaukasia 30 päivässä, Elbrus. Kuva: Yle kaukasia 30 päivässä

Villen 30 päivässä -matkaohjelmat syntyvät pitkän pohdinnan tuloksena ja ryhmätyönä. Matkareittejä, sarjan teemoja ja aiheita suunnitellaan useita kuukausia: selvitetään kiinnostavia kohteita, etsitään kiinnostavia haastateltavia, tutkitaan historiaa, ja hiotaan käsikirjoitusta yhdessä tuotantotiimin, Ylen ja Villen kanssa. Kuvausmatkaan liittyy paljon käytännön järjestelyä, reittien suunnittelua, lupa-asioita, aikataulutusta ja sopimista ennen kuin kamera käy.

Varsinaiset kuvausmatkat tehdään pienellä ryhmällä, ja sen kullakin jäsenellä on oma tiukka vastuunsa ohjelmien onnistumisessa.

Mitä tapahtuu kulissien takana? Katso tuottaja-ohjaaja Nanna Tulikouran ja kuvaaja Ossi Käen mietteitä Kaukasia 30 päivässä -sarjan tuotannosta!


Kommentit
 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua