Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Yle Live pääkuva

He tahtoivat olla kuin Bonnie ja Clyde

Beyoncé ja Jay-Z On The Run -kiertueella Pariisissa 2014
Beyoncé ja Jay-Z On The Run -kiertueella Pariisissa 2014 jay-z

Bonnie Parkerin ja Clyde Barrow’n tarina jaksaa kiehtoa vuodesta toiseen. Yhdysvalloissa 1930-luvun laman aikaan pelkoa herättänyt kaksikko ryösti pankkeja ja - osavaltiosta toiseen poliiseja paetessaan - surmasi ison joukon ihmisiä.

Toukokuussa 1934 poliisien järjestämässä väijytyksessä kuoliaaksi ammutut rakastavaiset nousivat oman aikansa megajulkkiksiksi ja pariskunnan seikkailuista on sittemmin tehty niin elokuvia, tv-sarjoja kuin musikaalejakin. Bonnie ja Clyde ovat seikkailleet myös popmusiikissa. Serge Gainsbourg ja Brigitte Bardot hönkäilivät parivaljakosta vuoden 1968 Bonnie and Clyde -laulussa ja kaksikon hurja tarina on inspiroinut muitakin artisteja Merle Haggardista Perhosveitsi-Heikkiin & Lika-Akiin.

Lainsuojattomien rakastavaisten myyttinen tarina kiehtoo myös aikamme superparia Beyoncéta ja Jay-Z:tä. Pariskunnan yhteistyö alkoi osuvasti vuoden 2002 menestyssinglellä 03 Bonnie & Clyde. Saman kaunotar ja gangsteri -teeman ympärille rakentui myös Beyoncén ja Jay-Z:n vuoden 2014 yhteiskiertue On The Run, joka käsitti 21 stadionkeikkaa – 19 Pohjois-Amerikassa ja kaksi Euroopassa.

Yle Livessä nähtävä spektaakkeli on yhdistelmä syyskuussa 2014 Pariisissa nähtyjen Euroopan-keikkojen parhaita paloja. Ruotsalaisen Jonas Åkerlundin ohjaama ja HBO:n tuottama taltiointi on kahden ja puolen tunnin mitassaan järkälemäinen paketti. Paitsi että se on mannaa Beyoncén ja Jay-Z:n faneille kiinnostanee se myös musavideo-ohjaajana tunnetuksi tulleen Jonas Åkerlundin töihin ihastuneita.

Yle Live: Beyoncé ja Jay-Z Pariisissa

Yle Teema sunnuntaina 1.2. kello 21:55.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.