Hyppää pääsisältöön

Meillä asuu kameleontti ja kummitussirkka

Lemmikkieläinohjelma Meillä asuu (2006–2007) esitteli erilaisia lemmikkieläimiä ja kertoi, miten niitä tulisi hoitaa. Tähän artikkeliin on koottu vähän erikoisempien lemmikkien esittelyt: mukana on muun muassa karvaisia tarantelloja, kesästä nauttiva minipossu, erikoinen kummitussirkka sekä toukkia naposteleva lihansyöjäkasvi.

Meillä asuu -ohjelmassa tutustuttiin hieman harvinaisiinkin lemmikkeihin. Viiden minuutin jaksoissa kertoja Olli Mononen kertasi eläinten hoito-ohjeet, ja pääsivätpä itse päähenkilötkin ääneen.

Jemenin kameleonttiin tutustuvassa jaksossa herra Leo Onttinen esittää jemeniläisen kameleonttitanssin. Gekoista saamme tietää, että ne voivat oppia tuntemaan omistajansa. Entä tiesittekös, että kilpikonnia voi olla myös pehmeäkuorisia? Erikoisia lemmikeitä ovat kyllä myös kummitussirkat sekä puutikkuja muistuttavat sauvasirkat.

Joillekin painajaisia aiheuttavat eläimet voivat olla toisille rakkaita lemmikkejä. Käärmeiden maailmaan kurkistaessa näemme yli nelimetrisen jättiläispythonin. Hämähäkkejä ja skorpioneja harrastavalla Camillalla on kymmeniä karvaisia tarantelloja. Pelottavalta kuulostavat lihansyöjäkasvit eivät tietenkään ole omistajilleen vaarallisia, mutta vaativia hoidettavia ne ovat. Sammakot eivät ehkä ole yhtä pelottavia kuin hämähäkit tai käärmeet, mutta niiden koskemista kannattaa välttää, sillä sammakkoeläimet ovat lajista riippuen enemmän tai vähemmän myrkyllisiä.

Erikoisten matelijoiden ja petolemmikkien lisäksi estradille pääsevät hieman lutusemmatkin eläimet. Juliana ja Jalmari ovat herttaisia neitokakaduja, jotka saavat lennellä vapaasti omistajansa olohuoneessa. Hiekkakylpyjä ottavat chinchillat näykkivät mielellään näkkileipää. Minipossu Miina todistaa, että minipossutkin voivat kasvaa melko isoiksi. Piikikkäät siiliystävät pitävät ulkoilusta kesäisellä nurmella.

Teksti: Sonja Fogelholm