Hyppää pääsisältöön

Bomb Girls

bomb girls, yle tv1
Lorna Corbett (Meg Tilly) on vastuussa ammustehtaan naisten työstä ja hyvinvoinnista. bomb girls, yle tv1 bomb girls

TV1 maanantaista perjantaihin 7. - 14.8.2015 klo 17.10 - 17.55, uusinta seuraavana arkiaamuna klo 10.00 (1. tuotantokausi uusintana)
TV1 maanantaista perjantaihin 17.8. - 1.9.2015 klo 17.10 - 17.55, uusinta seuraavana arkiaamuna klo 10.00 (2. tuotantokausi uusintana)
Yle Areenassa 30 päivää

Toisen maailmansodan vietyä rintamalle kaikki terveet miehet, naisten osana oli tehdä työtä kotirintamalla. Kaukana Euroopassa riehuva sota vaati valtaisat määrät ammuksia ja pommeja.

Kanadalainen draamasarja Bomb Girls (12) kertoo Victory Ammunitions -ammustehtaassa työskentelevien naisten elämänkohtaloista.

TV1 esittää uusintana sarjan kaksi tuotantokautta.

Toimistosta tehtaaseen

Lorna Corbett on vastuussa tehtaan naisten työpanoksesta, mutta hän kantaa myös vastuuta naisten elämästä. Hän on tyttöjensä puolella hyvässä ja pahassa.

Paremmasta perheestä oleva Gladys on alun perin toimiston tyttö, mutta hän hakeutuu tositoimiin. Tehtaan paras pomminkokoaja on maalaistyttö Betty, joka huolehtii uusien työntekijöiden koulutuksesta.

Kipeästi työpaikan tarpeessa oleva uusi tulokas Kate ei kerro itsestään oikein mitään. Arka ja ahdistunut Kate on vaarassa saada potkut heti kärkeen.

Elämän on jatkuttava

On ammustehtaassa miehiäkin, mikä aiheuttaa jännitteitä työntekijöiden välille.

Tehtaalle saattaa koska tahansa kantautua rintamalta suruviesti, joka koskettaa kipeästi saajaansa. Menetyksistä ja peloista huolimatta elämän on jatkuttava.

Rooleissa nähdään muun muassa Meg Tilly, Jodi Balfour, Charlotte Hegele, Ali Liebert, Anastasia Phillips, Antonio Cupo, Sebastian Bigott, Peter Outerbridge ja Richard Fitzpatrick.

Alkuperäisidea: Michael MacLennan ja Adrienne Mitchell. Käsikirjoitus: Michael MacLennan. Ohjaus: Ken Girotti, Adrienne Mitchell ja Anne Wheeler.

Bomb Girls. Tuotanto: Muse Entertainment, Back Alley Films, Kanada, 2012 - 13. Sarja on esitetty edellisen kerran TV1:llä alkuvuodesta 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit