Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – neljäs kausi

Hakekaa kätilö!, yle tv1
Trixie (Helen George, vas.) ja Patsy (Emerald Fennell) saavat uuden kollegan Barbara Gilbertin (Charlotte Ritchie). Hakekaa kätilö!, yle tv1 Kuva: COPYRIGHT: Neal Street Productions 2014 hakekaa kätilö!

TV1 lauantaina 16.12.2017 klo 15.35 - 16.50 (jouluspesiaali) ja 23.12.2017 - 10.2.2018 klo n. 15.45 - 16.50 (4. kausi uusintana)
Yle Areenassa 7 päivää

Suosikkisarja Hakekaa kätilö! palaa ruutuun, kun Ykkönen uusii sarjan neljännen tuotantokauden jouluspesiaalin ja kahdeksan muuta jaksoa.

Uudet jaksot saadaan ruutuun huhtikuussa 2018. Vuorossa on sarjan uuden 7. kauden kaksiosainen erikoisjakso ja perään kahdeksan jaksoa lisää.

Uusi hoitaja liittyy joukkoon

Elämä sujuu Nonnatus-talossa rauhallisesti eteenpäin. Trixie joutuu kasvokkain köyhyydessä elävien synkän todellisuuden kanssa. Pastori Tom Herewerd järjestää Trixielle yllätyksen.

Kun pidetty kätilö Jenny Lee (Jessica Raine) päätti lähteä nunnien ylläpitämästä terveystalosta, Nonnatus-taloon saapuu nyt uusi asukas, hoitaja Barbara Gilbert. Barbara joutuukin heti tositoimiin.

Lontoon East Endin elämää

Draamasarja Hakekaa kätilö! kuvaa 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden elämää kätilön silmin.

Päärooleissa nähdään Helen George, Emerald Fennell, Charlotte Ritchie, Judy Parfitt, Pam Ferris, Victoria Yeates, Jenny Agutter, Miranda Hart ja Ben Caplan. Sarjan kertojaäänenä on kätilö Jenny eli näyttelijä Vanessa Redgrave.

Call the Midwife. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2014. Sarjan neljäs kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.