Hyppää pääsisältöön

Kotimainen DJ Ninth Floor yllätettiin kesken keikan – sai kutsun Weekend Festivalille

DJ Orionin Tulevaisuuden Toivot -sarjassa esitellyn Ninth Floorin unelmana on ollut päästä esiintymään Weekend Festivaliin. Tänä vuonna unelma toteutuu.

Ninth Floor esiintyy Weekend Festivalilla, joka järjestetään Helsingissä 7.–8. elokuuta.

Ninth Floor oli pyörittelemässä levyjä Helsingin Tigerissä perjantaina 23. tammikuuta. Kesken esityksen yksi konemusafestari Weekend Festivalin järjestäjistä tuli juttelemaan Ninth Floorin kanssa.

- Se oli sellainen ilmoitusluontoinen tyyppi. Hän sanoi, että maanantaina julkistetaan Weekendin esiintyjiä ja sä oot yks niistä, Ninth Floor kertoo DJ Orionin ohjelmassa.

Weeknend Festivalissa esiintyminen on ollut Ninth Floorin unelma siitä lähtien, kun hän on ruvennut fiilistelemään konemusiikkia. Hän ei odotellut kutsua, vaan se tuli täytenä yllätyksenä.

- Siinä tuli vähän sellainen anteeksi mitä, mulla on vettä korvassa -meininki, Ninth Floor sanoo.

Ninth Floor kunnostautui ennen konemusiikkiin siirtymistä laulajana. Hänellä oli omat rockbändi- ja Bieber-aikansa. Neljä vuotta sitten kuvioihin tuli konemusiikki. Ninth Floor kuuluu siihen Suomen mittapuulla pieneen piiriin, joka soittaa Melbourne Bounce -tyylistä pomppivaa musiikkia.

- Alun perin artistit, jotka tekivät tällaista musiikkia, olivat lähtöisin Melbournesta. Se on lähtenyt tosi minimaalisesta soundista, Ninth Floor kertoo.

Mutta miltä Melbourne Bounce kuulostaa käytännössä?

- Mä lupasin, etten hölmöile radiossa, mutta kai tässä on nyt pakko sit beatboxata.

Kuuntele DJ Orionin lähetys, Ninth Floorin haastattelu ja beatboxaus sekä XmiX alta. Ninth Floorin haastattelu alkaa noin kohtasta 01:02:00.

DJ Orion esittelee Tulevaisuuden Toivot -sarjassa kahdeksan suomalaista DJ:tä, joilta hän odottaa kansainvälistä menestystä. Aiemmin esittelyssä ovat olleet Jesse KiisKajis, Nocomply ja NiQW