Hyppää pääsisältöön

CS:GO-turnaus päättyi ruotsalaisten juhlintaan Assemblyillä

Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman
Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman Kuva: Yle / Juha Lahti counter-strike

Assembly Winter 2015 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnaus päättyi launtain ja sunnuntain välisenä yönä ruotsalaisten juhlintaan. Kaksi päivää kestäneen turnauksen voittanut Ninjas in Pyjamas palkittiin suorituksestaan 12 000 dollarilla.

Perjantaina pelatut lohkovaiheet tarjosivat runsaasti yllätyksiä. A-lohkossa Puolan ylpeys ja yksi turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista, Virtus.Pro, tippui hävittyään HellRaisers-joukkueelle lohkon viimeisen ottelun. Samaisen lohkon voitti turnauksen mustaksi hevoseksi leimattu saksalaisjoukkue PENTA Sports.

Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista
Aleksi "allu" Jallin haastattelu julkaistaan alkuviikosta Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Kuva: Yle / Niko Hartikainen counter-strike

Lohko B oli ennakkoon todettu kiinnostavammaksi lohkoksi, kun kotiyleisönsä edessä pelaavan 3DMAX-joukkueen lisäksi lohkossa pelasi esimerkiksi tämän hetken ykkösjoukkue Ninjas in Pyjamas Ruotsista.

3DMAX voitti avausottelunsa ranskalaista Titania vastaan niukasti, mutta lohkovoitto meni NiP:lle joukkueen murskattua 16 - 2-lukemin 3DMAX:in. Titan ja 3DMAX kohtasivat lopulta uudestaan toisen jatkopaikan ratkaisseessa ottelussa, jonka 3DMAX hävisi täyden kotikatsomon pettymykseksi 12 - 16-tuloksella.

Pudotuspelit pelattiin kokonaisuudessaan lauantaina. Ensimmäisestä semifinaalista paikkansa finaaliin varmisti Titan, joka kaatoi PENTA Sports -joukkueen ongelmitta kahdessa kartassa. Ranskalaispelaaja Mathieu "Maniac" Quiquerez kertoi Ylen haastattelussa joukkueen olevan todella tyytyväinen finaalipaikasta, sekä että joukkue on jo ylittänyt odotuksensa turnauksen suhteen.

Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman
Täysi katsomo seurasi otteluita läpi tapahtuman Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman Kuva: Yle / Jaakko Ojalehto kilpapelaaminen

Toisesta finaalipaikasta kamppailivat edellisen kerran DreamHack Winter 2014 -tapahtumassa kohdanneet NiP ja HellRaisers. Ruotsalaisviisikko jatkoi finaaliin myöskin puhtaalla 2-0-voitolla Titanin tavoin. Ottelun jälkeen Adam "friberg" Friberg kertoi Ylelle joukkueen voittavan finaalin, koska "olemme parempia yksilöinä sekä joukkueena."

Finaali alkoi de_dust2:lla, joka oli ranskalaisten valitsema kartta. Valinta ei ollut paras mahdollinen, sillä 5 - 16-tappion myötä joukkue lähti 0 - 1-kokonaistilanteesta toiseen karttaan.

De_cachessa saatiin aikaiseksi jo tiukempi taistelu, kun ratkaisua haettiin aina viimeiseltä kierrokselta asti. Mikail "Maikelele" Billin ja Christopher "GeT_RiGhT" Alesundin yksilösuoritusten myötä NiP voitti kartan 16 - 14-tuloksella ja koko ottelun 2 - 0.

Loppusijoitukset

  1. Ninjas in Pyjamas, Ruotsi - 12 000 $
  2. Titan, Ranska - 7 000 $
  3. HellRaisers, IVY-maat - 4 000 $
  4. PENTA Sports, Saksa - 2 000 $
Ninjas in Pyjamas voitti Assembly Winter 2015 CS:GO-turnauksen
Ninjas in Pyjamas juhli ensimmäistä turnausvoittoaan uudella kokoonpanollaan Assemblyillä Ninjas in Pyjamas voitti Assembly Winter 2015 CS:GO-turnauksen Kuva: Yle / Juha Lahti counter-strike

Turnauksen tarkempia tuloksia voi tarkastella Ylen tulosseurannasta. Finaali lähetettiin suorana TV2:lla, ja sen voi katsoa Yle Areenasta.

Kommentit