Hyppää pääsisältöön

Hiljainen todistaja

Harry Gunningham (Tom Ward, vas.), Nikki Alexander (Emilia Fox) ja Leo Dalton (William Gaminara)
Harry Gunningham (Tom Ward, vas.), Nikki Alexander (Emilia Fox) ja Leo Dalton (William Gaminara) Harry Gunningham (Tom Ward, vas.), Nikki Alexander (Emilia Fox) ja Leo Dalton (William Gaminara) Kuva: © BBC 2011 Yle Kuvapalvelu hiljainen todistaja

TV1 sunnuntaisin 15.3. - 24.5.2015 n. klo 22.45 - 23.40, uusinta torstaisin n. klo 23.00 (alkamisaika vaihtelee, tarkista ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa 7 päivää

Lontoon yliopiston oikeuslääketieteenlaitoksen tutkijat, professori Leo Dalton (William Gaminara), Harry Cunningham (Tom Ward) ja Nikki Alexander (Emilia Fox), ovat kokeneet yhdessä ja erikseen kaikenlaista.

Kuolinsyytutkijat jatkavat haastavien juttujen selvittämistä draamasarjassa Hiljainen todistaja (16). TV1 esittää sarjan 14. tuotantokauden, joka sisältää viisi kaksiosaista tarinaa.

Hiljaisen todistajan 15. tuotantokauden jaksot ovat tulossa ykkösen ohjelmistoon syksyllä 2016. Kausi sisältää kuusi kaksiosaista tarinaa.

Sitkeä kolmikko

Kolmikkoa yhdistää periksi antamattomuus ja ihmisten kunnioittaminen, olivatpa he sankareita, murhamiehiä tai ihan tavallisia ihmisiä. Suhteet poliisiin ovat koetuksella heti ensimmäisessä jutussa, sillä uusi poliisitutkija vaikuttaa varsin asenteelliselta.

Sarjan aitoudesta voinee kiittää sen ideoinutta miestä, joka on entinen patologiasta kiinnostunut poliisi Nigel McCrery. Näitä taitoja hän on hyödyntänyt myös luomassaan kestosuosikkisarjassa Ryhmä Pullman (New Tricks).

BBC:n pitkäikäisin kuolinsyytutkintaan keskittyvä draamasarja Hiljainen todistaja alkoi vuonna 1996 ja on yhä voimissaan. Britanniassa on meneillään jo sarjan 18.kausi.

Silent Witness. Tuotanto: BBC, Britannia, 2011.

Kommentit