Hyppää pääsisältöön

Isä Brown ja hänen laumansa

Isä Brown (Mark Williams) laumansa keskellä
Komisario Valentine (Hugo Speer, vas.), lady Felicia (Nancy Carroll), isä Brown (Mark Williams), rouva McCarthy (Sorcha Cusack), Sid (Alex Price) ja Susie (Kasia Koleczek) ovat värikkään kylän keskeisiä hahmoja. Isä Brown (Mark Williams) laumansa keskellä father brown

TV1 sunnuntaisin 5.6. - 7.8.2016 klo 17.10 - 18.00 (1. tuotantokausi uusintana), 14.8. - 16.10. (2. kausi uusintana), 23.10.2016 - 12.2.2017 (3. kausi uusintana) ja 19.2. - 25.5. (4. kausi uusintana)
Yle Areenassa 7 päivää

Humoristinen draamasarja Isä Brown ja hänen laumansa (12) sijoittuu 1950-luvulle perienglantilaiseen sielunmaisemaan, kauniiseen Kemblefordin pikkukylään. Katolisen seurakunnan pappi isä Brown on tiiviin kyläyhteisön tukipilari.

BBC:n sarjasta esitetään kaikki kolme tuotantokautta uusintana kesän ja syksyn aikana. Keväällä 2017 uusitaan sarjan neljäs tuotantokausi. Uusin viides tuotantokausi on tulossa ohjelmistoon myöhemmin.

Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1
Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa

Musta kaapu, avara sydän

Kaikki tuntevat isä Brownin ja hän tuntee kaikkien salaisuudet, kun kyläläiset tapaavat ripittäytyä oppi-isälleen säännöllisin väliajoin.

Aina sen ei tarvitse tapahtua rippituolin hämärissä, vaan suurisydäminen isä Brown ottaa vastaan synnintunnoissaan kiemurtelevien seurakuntalaistensa ripit missä vain, vaikka kellotapulissa.

Isä Brown tuntee ammattinsa vuoksi ihmismielen kiemurat läpikotaisin. Idyllisinkään pikkukylä kun ei vilise pelkästään lampaita, vaan joukkoon mahtuu myös susia.

isä brown ja hänen laumansa, yle tv1
isä brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa

Kylän komisario Valentine hoitaa tehtävänsä, mutta isä Brown tuntuu monesti olevan askeleen häntä edellä. Hyvää tarkoittavat seurakuntalaiset puuttuvat tapahtumien kulkuun omalla tavallaan.

Brittisarjoista tuttuja näyttelijöitä

Isä Brownin roolissa nähdään muun muassa Ruuvit löysällä-, Tohtori Intiasta- ja Girls-sarjasta tuttuMark Williams. Komisario Valentinen roolissa on The Musketeers -sarjasta tuttu Hugo Speer ja autonkuljettaja Sidinä Doctor Who -sarjassa näytellyt Alex Price.

Rooleissa nähdään myös Sorcha Cusack, Nancy Carroll ja Tom Chambers.

Father Brown. Käsikirjoitus: G. K. Chestertonin novellien pohjalta Rachel Flowerdale, Tahsin Guner. Ohjaus: Matt Carter, Paul Gibson ja Ian Barber. Tuotanto: BBC, Britannia 2013 - 14.

Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1
Susie (Kasia Koleczek, vas.), isä Brown (Mark Williams) and Lady Felicia (Nancy Carroll) tapaavat kyläjuhlassa. Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.