Hyppää pääsisältöön

Isä Brown ja hänen laumansa

Isä Brown (Mark Williams) laumansa keskellä
Komisario Valentine (Hugo Speer, vas.), lady Felicia (Nancy Carroll), isä Brown (Mark Williams), rouva McCarthy (Sorcha Cusack), Sid (Alex Price) ja Susie (Kasia Koleczek) ovat värikkään kylän keskeisiä hahmoja. Isä Brown (Mark Williams) laumansa keskellä father brown

TV1 sunnuntaisin 5.6. - 7.8.2016 klo 17.10 - 18.00 (1. tuotantokausi uusintana), 14.8. - 16.10. (2. kausi uusintana), 23.10.2016 - 12.2.2017 (3. kausi uusintana) ja 19.2. - 25.5. (4. kausi uusintana)
Yle Areenassa 7 päivää

Humoristinen draamasarja (12) sijoittuu 1950-luvulle perienglantilaiseen sielunmaisemaan, kauniiseen Kemblefordin pikkukylään. Katolisen seurakunnan pappi isä Brown on tiiviin kyläyhteisön tukipilari.

BBC:n sarjasta Isä Brown ja hänen laumansa esitetään kaikki kolme tuotantokautta uusintana kesän ja syksyn aikana. Keväällä 2017 uusitaan sarjan neljäs tuotantokausi. Uusin viides tuotantokausi on tulossa ohjelmistoon myöhemmin.

Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1
Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa

Musta kaapu, avara sydän

Kaikki tuntevat isä Brownin ja hän tuntee kaikkien salaisuudet, kun kyläläiset tapaavat ripittäytyä oppi-isälleen säännöllisin väliajoin.

Aina sen ei tarvitse tapahtua rippituolin hämärissä, vaan suurisydäminen isä Brown ottaa vastaan synnintunnoissaan kiemurtelevien seurakuntalaistensa ripit missä vain, vaikka kellotapulissa.

Askeleen poliisia edellä

Isä Brown tuntee ammattinsa vuoksi ihmismielen kiemurat läpikotaisin. Idyllisinkään pikkukylä kun ei vilise pelkästään lampaita, vaan joukkoon mahtuu myös susia.

isä brown ja hänen laumansa, yle tv1
isä brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa
Kylän komisario Valentine hoitaa tehtävänsä, mutta isä Brown tuntuu monesti olevan askeleen häntä edellä. Hyvää tarkoittavat seurakuntalaiset puuttuvat tapahtumien kulkuun omalla tavallaan.

Sarjoista tuttuja henkilöitä

Isä Brownin roolissa nähdään mm. Ruuvit löysällä-, Tohtori Intiasta- ja Girls-sarjasta tuttu Mark Williams. Komisario Valentinen roolissa on The Musketeers-sarjasta tuttu Hugo Speer ja autonkuljettaja Sidinä Doctor Who -sarjassa näytellyt Alex Price.

Rooleissa nähdään myös mm. Sorcha Cusack, Nancy Carroll ja Tom Chambers. Käsikirjoitus: G. K. Chestertonin novellien pohjalta Rachel Flowerdale, Tahsin Guner. Ohjaus: Matt Carter, Paul Gibson, Ian Barber.

Father Brown. Tuotanto: BBC, Britannia 2013 - 14.

Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1
Isä Brown ja hänen laumansa, yle tv1 Kuva: © BBC 2012 isä brown ja hänen laumansa

Susie (Kasia Koleczek, vas.), isä Brown (Mark Williams) and Lady Felicia (Nancy Carroll) tapaavat kyläjuhlassa.
Kommentit