Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Rauli Virtasen elämästä.

Rauli Virtasen kuusi kuvaa
Rauli Virtasen kuusi kuvaa Kuva: Rauli Virtanen rauli virtanen

Rauli Virtanen haluaa olla rauhankirjeenvaihtaja. Sotakirjeenvaihtajaksi hän ei itseään miellä, vaikka onkin ollut suomalaisten silminä ja korvina lukemattomilla kriisi- ja sota-alueilla vuosikymmenien ajan. Rauli Virtanen toivoo, että hän voi kirjoituksillaan ja raporteillaan edistää rauhan syntymistä ja säilymistä.

Rauli Virtanen eli lapsuutensa lintuja, kasveja ja autonrekkareita bongaten sekä seikkailukirjoja ahmien. Naapurin merimiehen hurjat tarinat eri puolilta maailmaa saivat nuoren Rauli-pojan haaveilemaan ulkomaista ja niiden ihmeistä. Toimittajana hän on saanut toteuttaa sekä kiinnostustaan historiaan, luontoon että seikkailuihin, jotka ovat vieneet hänet kaikkiin maailman maihin.

Hahaa! Nuorempana tykkäsin Copacabanan kaltaisista hiekkarannoista. Nyt on parempi vetää vatsaa sisään jossain vuoristossa!

Rauli Virtasen ensimmäinen ulkomaanmatka oli telttaretki Norjaan. Koulun luontoretki teki Virtasessa vannoutuneen telttamiehen. Matkustelu yksin, työryhmän tai perheen kanssa telttaillen on golfin lisäksi parasta, mitä Virtanen tietää.

Inhimillinen hätä ja ihmisen pahuus ovat tulleet Rauli Virtaselle maailmalla tutuksi. Mutta Virtanen on nähnyt myös hyvyyttä ja pyyteetöntä auttamisen halua siinä määrin, että kyyniseksi hän ei ole kaikesta kokemastaan huolimatta tullut. Uskoa ihmisyyteen Rauli Virtanen on opettanut myös kolmelle pojalleen, joita hän on yhteisillä matkoilla tutustuttanut niin aidsia sairastaviin lapsiin, vankiloihin kuin eri kulttuureihinkin.

Pitkän linjan kirjeenvaihtaja ja reportterri Rauli Virtanen myöntää olevansa koukussa sekä matkustamiseen että kriisitilanteissa työskentelyyn. Siispä matka jatkuu. Haaveissa siintelevät jo uudet rannat ja vuoret esimerkiksi keskellä Atlantia sijaitsevaa, vielä toistaiseksi viikkojen laivamatkan päässä olevaa Saint Helenan saarta.

Kuuntele Rauli Virtasen tarina täältä

Kommentit