Hyppää pääsisältöön

Mokoma on pienen alakulon jälkeen takaisin elävien kirjoissa

Viikon albumina soi thrashmetallibändin tuorein albumi Elävien kirjoihin.

Mokoman Elävien kirjoihin -levyn kansikuva. // Kuva: Mokoma / Ville Pirinen

Mitä?! Lappeenrantalaislähtöisen Mokoman yhdeksäs (tai kymmenes) studioalbumi Elävien kirjoihin julkaistaan ensi perjantaina.

Miksi?! Jo vuodesta 1996 kasassa ollut metalliyhtye on seilannut jo pitkän tovin suomenkielisen metallin aallonharjalla. Elävien kirjoihin on taattua Mokoma-laatua. Murhaavia kitarariffejä, koukuttavaa köörilaulantaa, ihmismieltä tutkivaa tekstittelyä ja pirun kovia biisejä.

Häh?! Levy on teema-albumi laulaja Marko Annalan läpikäymästä masennuksesta ja sen voittamisesta. Kansitaiteessa yhtye on jatkanut yhteistyötä Ville Pirisen kanssa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.