Hyppää pääsisältöön

Mokoma on pienen alakulon jälkeen takaisin elävien kirjoissa

Viikon albumina soi thrashmetallibändin tuorein albumi Elävien kirjoihin.

Mokoman Elävien kirjoihin -levyn kansikuva. // Kuva: Mokoma / Ville Pirinen

Mitä?! Lappeenrantalaislähtöisen Mokoman yhdeksäs (tai kymmenes) studioalbumi Elävien kirjoihin julkaistaan ensi perjantaina.

Miksi?! Jo vuodesta 1996 kasassa ollut metalliyhtye on seilannut jo pitkän tovin suomenkielisen metallin aallonharjalla. Elävien kirjoihin on taattua Mokoma-laatua. Murhaavia kitarariffejä, koukuttavaa köörilaulantaa, ihmismieltä tutkivaa tekstittelyä ja pirun kovia biisejä.

Häh?! Levy on teema-albumi laulaja Marko Annalan läpikäymästä masennuksesta ja sen voittamisesta. Kansitaiteessa yhtye on jatkanut yhteistyötä Ville Pirisen kanssa.

 • Runo ja Alove ovat YleX Nosteessa -finalisteja ja näyttävät, millainen on 2020-luvun poppari

  Kumpikaan finalisti ei ole artistina vielä valmis.

  Alove ja Runo ovat elokuussa startanneen YleX Nosteessa -realityn kaksi finalistia. Katri Norrlinin ja Miska Haakanan juontamassa Youtube-sarjassa kahdeksan aloittelevaa suomalaisartistia ovat kilpailleet voitosta ja pääsystä esiintymään ensi kevään YleXPopiin. He ovat erottuneet joukosta alusta saakka. Molemmat ovat helposti samastuttavia, hyvällä tavalla epätäydellisiä artisteja, joilla on sekä lahjoja että kirkas näkemys. Samalla he tarjoavat kaksi erilaista näkökulmaa siihen, mitä on olla popartisti 2020-luvulla.

 • YleX:llä uusi musiikkiohjelma Papananaaman K-pop-show!

  Sini "Papananaama" Laitinen juontaa uutta k-pop-ohjelmaa.

  4. lokakuuta YleX:llä starttaa viikoittainen ohjelma Papananaaman K-pop-show, joka tarjoaa kuulijoilleen tärkeimmät uudet biisit ja ilmiöt sekä kiinnostavia kurkistuksia k-popin historiaan.

 • Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista!

  PPP:n yöshow esitetään25. syyskuuta klo 00.00–6.30.

  Poikelus, Pehkonen ja Parikka: yöshow tulee taas ja kaikki on mahdollista! PPP:n yöshow esitetään torstain ja perjantain välisenä yönä 25. syyskuuta klo 00.00–6.30. Vuosi sitten YleX iltapäivän Poikelus, Pehkonen ja Parikka livahtivat studioon salaa ja järjestivät Suomen hauskimman yön.