Hyppää pääsisältöön

Titanic – verta ja terästä

titanic - verta ja terästä, yle tv1
J.P. Morgan (Chris Noth, oik.) Joanna Yaegar (Neve Campbell) ja William Pirrie (Derek Jacobi) todistavat legendaarisen laivahankkeen etenemistä. titanic - verta ja terästä, yle tv1 titanic - verta ja terästä

TV1 perjantaisin 17.4. - 3.7.2015 klo 19.00 - 19.50
Yle Areenassa 14 päivää

RMS Titanicista piti tulla legenda, joka kestää tuhat vuotta ja elää kauemmin kuin rakentajansa. Niin kävikin, mutta aivan toisesta syystä.

Uusi 12-osainen näyttävä draamasarja (12) kuvaa irlantilaisvarustamon yltiöpäisiä ponnistuksia ja laivan rakentamisen värikkäitä vaiheita.

Sarjan päärooleissa nähdään muun muassa Viimeinen tango Halifaxissa -sarjasta tuttu Derek Jacobi ja Sinkkuelämää-sarjasta tuttu Chris Noth.

Kunnianhimoinen hanke

titanic - verta ja terästä, yle tv1
titanic - verta ja terästä, yle tv1 titanic - verta ja terästä
Lahjakas ja kunnianhimoinen englantilainen metallurgi Mark Muir (Kevin Zegers) hankkiutuu amerikkalaisen rahoittajan J. P. Morganin (Chris Noth) suosioon ja saa paikan Harland & Wolffin varustamon telakalla.

Kuinka suuri vaikutus Belfastin uskonnollisella kahtiajaolla ja työläisaatteen nousulla oli Titanicin rakennusvaiheisiin? Tehtiinkö rakennusvaiheessa virheitä ja vääryyksiä, joista tuhannet joutuisivat maksamaan hengellään.

Kahden maailman välissä

Varustamo on tiukan protestanttinen kuten Mark Muir, joka rakastuu katoliseen naiseen. Seka-avioliitto ei tule kyseeseen, ja hän joutuu salaamaan tunteensa.

Muirilla on toinenkin salaisuus, joka paljastuessaan vaarantaisi sekä hänen uransa että tulevaisuutensa.

Kohtalokas neitsytmatka

Uppoamattomana pidetty loistoalus lähtee neitsytmatkalleen. Ketkä rakentajista ovat laivalla mukana? Ketkä heistä selviäisivät tulevasta haverista hengissä?

Rooleissa nähdään muun muassa Alessandra Mastronardi, Neve Campbell, Massimo Ghini, Thomas Andrews ja Ophelia Lovibond. Käsikirjoitus mm. Matthew Faulk ja Mark Skeet. Ohjaus: Ciaran Donnelly.

Titanic – Blood & Steel. Tuotanto: Yhteistuotanto RAI (Italia), Artists Studio (Britannia), Tandem Communications (Saksa), Epos Films (Irlanti), Antena 3 (Espanjan), 3 Arts (USA) ja CBC (Kanada), 2012.

Muualla verkossa:
Titanic – Blood & Steel

titanic - verta ja terästä, yle tv1
titanic - verta ja terästä, yle tv1 titanic - verta ja terästä

Joanna Yaegar (Neve Campbell), J.P. Morgan (Chris Noth) ja Mark Muir (Kevin Zegers) unelman äärellä.

Lisää ohjelmasta

Kommentit