Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula

Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula, yle tv1
Tuula ja Esko kalassa. Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula, yle tv1 dokumenttiprojekti: yläkerran tuula

TV1 maanantaina 1.8.2016 klo 21.30 - 22.30, uusinta lauantaina 6.8. klo 13.30
Yle Areenassa 30 päivää

”Ei ole helppoa katsoa vierestä kun toinen juo itsensä hengiltä. Sanotko sinäkin, että lähde!” Tuula, 59.

Yläkerran Tuula on dokumenttielokuva keski-ikäisen lähiöpariskunnan elämästä alkoholismin ja läheisriippuvuuden ristiaallokossa.

Tuula on raitis jo neljättä vuotta. Viina on vaihtunut terveellisempään elämään. Kiloja on karissut, mutta stressi on jäänyt. Hänen miehensä Esko juo pullon kirkasta päivässä.

Tuula toivoo, että Esko lopettaisi juomisen, mutta miksipäs mies muuttumaan kun viinaa kannetaan nenän eteen. Vasta Eskon sairastuessa vakavasti molemmat joutuvat puntaroimaan valintojaan.

Ohjaaja Henriikka Hemmin esikoiselokuva sai alkunsa, kun hän tapasi yläkerran naapuriinsa Tuulan kotitalon rappukäytävässä. Ohjaaja seurasi Tuulaa ja Eskoa viiden vuoden ajan, kuvaten satoja tunteja materiaalia pariskunnan arjesta iloineen ja suruineen.

Rankasta aiheesta huolimatta dokumentti on arkisen huumorin ja valloittavien päähenkilöiden kautta lämminhenkinen kuvaus riippuvuuksista, rakkaudesta ja naapurustosta, jossa pidetään huolta toisistaan.

Tuotanto: Mouka Filmi Oy, 2014.

Muualla verkossa:
Pullopostia lapsuudesta
100 päivää ilman viinaa
Korkki kiinni

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.