Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula

Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula, yle tv1
Tuula ja Esko kalassa. Dokumenttiprojekti: Yläkerran Tuula, yle tv1 dokumenttiprojekti: yläkerran tuula

TV1 maanantaina 1.8.2016 klo 21.30 - 22.30, uusinta lauantaina 6.8. klo 13.30
Yle Areenassa 30 päivää

”Ei ole helppoa katsoa vierestä kun toinen juo itsensä hengiltä. Sanotko sinäkin, että lähde!” Tuula, 59.

Yläkerran Tuula on dokumenttielokuva keski-ikäisen lähiöpariskunnan elämästä alkoholismin ja läheisriippuvuuden ristiaallokossa.

Tuula on raitis jo neljättä vuotta. Viina on vaihtunut terveellisempään elämään. Kiloja on karissut, mutta stressi on jäänyt. Hänen miehensä Esko juo pullon kirkasta päivässä.

Tuula toivoo, että Esko lopettaisi juomisen, mutta miksipäs mies muuttumaan kun viinaa kannetaan nenän eteen. Vasta Eskon sairastuessa vakavasti molemmat joutuvat puntaroimaan valintojaan.

Ohjaaja Henriikka Hemmin esikoiselokuva sai alkunsa, kun hän tapasi yläkerran naapuriinsa Tuulan kotitalon rappukäytävässä. Ohjaaja seurasi Tuulaa ja Eskoa viiden vuoden ajan, kuvaten satoja tunteja materiaalia pariskunnan arjesta iloineen ja suruineen.

Rankasta aiheesta huolimatta dokumentti on arkisen huumorin ja valloittavien päähenkilöiden kautta lämminhenkinen kuvaus riippuvuuksista, rakkaudesta ja naapurustosta, jossa pidetään huolta toisistaan.

Tuotanto: Mouka Filmi Oy, 2014.

Muualla verkossa:
Pullopostia lapsuudesta
100 päivää ilman viinaa
Korkki kiinni

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.