Hyppää pääsisältöön

Historia: Paljastettu terrakotta-armeija

Historia: Paljastettu terrakotta-armeija, yle tv1
Keisari Jing Din hautapaikkatutkimuksissa löydettiin laaja terrakotta-armeija. Historia: Paljastettu terrakotta-armeija, yle tv1 historia: paljastettu terrakotta-armeija

Teema lauantaina 6.6. klo 20.00
Yle Areenassa 30 päivää

Kiinan keisari Jing Din kadonnut hautapaikka löydettiin vasta 1990-luvun lopulla. Hautapaikkatutkimuksissa löydettiin laaja, mutta vähemmän tunnettu, terrakotta-armeija, joka paljastui hyvin yksityiskohtaisesti valmistetuksi.

Dokumentti vie katsojan henkeäsalpaaville kaivauksille, joka paljastaa terrakotta-armeijan laajuuden. Ohjelmassa havainnollistetaan, miten tämä valtava järjestelmä aikanaan rakennettiin. Samalla siirrytään 2000 vuotta taaksepäin aikaan, jolloin yksi mies hallitsi rönsyilevää imperiumia ja suunnitteli omaa tuonpuoleista elämäänsä pienintä yksityiskohtaa myöten.

Naked Terracotta Army. Tuotanto: BBC / Sky Vision. Britannia, 2014.

Kommentit