Hyppää pääsisältöön

Jussi Kinnunen: "Retkahtaminen ei ole tahdon asia"

Piia Sumupuu Jussi Kinnunen vierekkäin
Piia Sumupuu ja Jussi Kinnunen Piia Sumupuu Jussi Kinnunen vierekkäin Kuva: Yle korkki kiinni
Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

Muutosvalmentaja Jussi Kinnunen kummastelee kielenkäyttöämme. Kun alkoholista eroon pyristelevä ihminen tarttuu pulloon, hänen sanotaan retkahtavan.

- Ikään kuin juominen olisi päihderiippuvuuteen sairastuneen hallinnassa, Jussi hämmästelee.

- Ei kukaan puhu sydänkohtaukseen retkahtamisesta. Kummallisella tavalla alkoholismiin liitetään edelleen vahvoja moraalisia latauksia, Jussi toteaa.

Piia Sumupuun mukaan alkoholismin puhkeamisen taustalla olevat syyt ovat hyvin moninaisia, yhtä selitystä ei ole. Myös toipumiseen voi olla useita, erilaisia polkuja.

Korkki kiinni -sarjan jaksot tiistaisin TV1:llä klo 20 ja samaan aikaan jo myös Yle Areenassa.

LUE myös Jussi Kinnusen ja Piia Sumupuun esittely sarjan sivuilta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.

100 päivää