Hyppää pääsisältöön

Elephant's Dream

Kuva dokumentista Elephant's Dream
Kinshasa on miljoonakaupunki, jossa on vain yksi paloasema Kuva dokumentista Elephant's Dream kristof bilsen

Juhlapuheissa Kongo modernisoituu vauhdilla, mutta Kinshasan rautatieasemalla, pääpostissa ja palolaitoksella aika on pysähtynyt. Työntekijät avautuvat absurdista arjestaan sydämellisessä dokumentissa.

Belgialaisen Kristof Bilsenin dokumentti Elephant’s Dream vie uutisten taakse. Elokuva on runollinen ja myötätuntoinen matka Kongoon, muutoksessa olevaan maahan. Sen keskushenkilöt ovat kaikki Kongon valtion työntekijöitä Afrikan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Kinshasassa. Elämää seurataan rautatieasemalla, pääpostissa ja kaupungin ainoalla paloasemalla. Kaikki nämä elintärkeät julkiset laitokset elävät kädestä suuhun ja tuntuvat olevan lopullisen romahduksen partaalla.

Kuva dokumentista Elephant's Dream
Henriette päivystää pääpostissa Kuva dokumentista Elephant's Dream kristof bilsen

Elephant’s Dreamin luoma kuva Kongosta on välillä epätodellinen, välillä toiveikas, koko ajan yllättävä. Uutiskuvien kaaoksen takana eletään joka päivä tavallista arkielämää.

Elokuva nähtiin Suomessa ensi kertaa DocPoint-festivaalilla Helsingissä 29.1.2015 ja se valittiin yleisöäänestyksellä esitettäväksi Ylellä. Teema esittää Elephant’s Dreamin pääsiäismaanantaina, 6.4.2015 kello 19.15.

  • Elephant's Dream, Belgia/Britannia 2014. Ohjaus Kristof Bilsen.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa