Hyppää pääsisältöön

Pekka Myllykoski: "En olis itekään uskonut!"

Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

Muusikko Pekka Myllykosken aikuisikä on kulunut kosteissa merkeissä. Nuorena hän ei juurikaan välittänyt alkoholista. Kotona sitä sai maistaa juhlissa, ja kavereidenkin kanssa tuli joskus kokeiltua.

Ensimmäisen känninsä Pekka koki vasta 17-vuotiaana.

- Että hyvin sitä ehtii, vaikka myöhään aloittaisikin, hän nauraa.

Pekan mukaan tähänastiseen alkoholittomaan vuoteen on mahtunut monta hetkeä, jolloin olisi tehnyt mieli ottaa olutta, ”jotta olisi hermo vähän levännyt”.

Etukäteen hän ei uskaltanut uskoa, että pystyisi olemaan selvin päin näin pitkään.

- Oot sä nyt sarves näyttänyt, ystävä Keitsi kannustaa.

- Juu, en olis kyllä itekään uskonut! Pekka myöntää.

KATSO Korkki kiinni -sarjan jaksot Yle Areenasta.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.

100 päivää