Hyppää pääsisältöön

PRH: Bensowin säätiön hallituksen erottava

Juha Viertola
Juha Viertola Juha Viertola Kuva: Yle, MOT juha viertola

Säätiöitä valvova Patentti- ja rekisterihallitus kehottaa Bensowin säätiön koko hallitusta eroamaan. Viranomaisen kehotuksen taustalla on maanantaina esitetty MOT:n Bensowin säätiön ryöstö -ohjelma.

PRH:n säätiörekisteripäällikkö Juha Viertola sanoo, että luottamus säätiön hallitukseen on mennyt. Hallituksen puheenjohtajan Iselin Krogerus-Thermanin "jatkuva tietämättömyys ja toiminta epäonnistuneen miljoonaremontin yhteydessä" olivat valvovalle viranomaiselle liikaa.

Viertola toivoo, että säätiön hallitus vetäisi omat johtopäätöksensä ja eroaisi. Sen jälkeen PRH nimittäisi uskotun miehen vastaamaan toistaiseksi säätiön toiminnasta. Seuraavassa vaiheessa PRH nimittäisi uuden, toimintakykyisen ja luottamusta nauttivan hallituksen.

Luottamus säätiön hallituksen arvostelukykyyn ja toimintakykyyn on yksinkertaisesti mennyt.

Samalla PRH vaatii nykyiseltä hallitukselta selvityksen kaikista MOT-ohjelmassa esitetyistä asioista. PRH on myös tehnyt rikosilmoituksen säätiön toiminnasta Länsi-Uudenmaan poliisille.

Jos säätiön hallitus ei suostu eroamaan, syntyy vaikea tilanne. Silloin PRH joutuisi hakemaan käräjäoikeudelta säätiön hallituksen eroa. Se olisi pitkä prosessi, jolloin sekasortoisessa tilassa oleva säätiö kärsisi entisestään.

Säätiön hallitus voi myös yrittää täysin uuden hallituksen nimittämistä. Se tarkoittaisi, että nykyinen hallitus nimittäisi uusia henkilöitä hallitukseen ja eroaisi itse. Tämä ei Viertolan mukaan ole hyvä vaihtoehto.

”Luottamus säätiön hallituksen arvostelukykyyn ja toimintakykyyn on yksinkertaisesti mennyt.”

MOT: Bensowin säätiön ryöstö
maanantaina 2.2. TV1 klo 20
Katso ohjelma Yle Areenasta

Kommentit