Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Toteuta villein matkavideo ja voita matka Pietariin!

Ville Haapasalo, villein matkavideo -kilpailu
Ville Haapasalo, villein matkavideo -kilpailu ville haapasalo

Toteuta villein matkavideo ja voita matka Ville Haapasalon seuraavan 30 päivässä -ohjelmasarjan kuvauksiin Pietariin!

Ville on seikkaillut tuhansia kilometrejä ympäri Venäjää, Siperian metsissä, Keski-Aasian aroilla, Jäämerellä ja Kaukasian vuoristoseuduilla Yle Teemalla jo vuosia. Nyt hän haluaa nähdä Sinun seikkailujasi. Siispä annamme sinulle tehtävän: Tee oma matkavideosi ja voita matka Pietariin Villen seuraavan matkan kuvauksiin!

Toteuta 30 päivää -sarjojen tunnusmusiikkiin oma matkavideosi, tee se huumorilla tai muuten tunteita herättävällä tavalla. Voit koostaa sen jostakin menneestä matkastasi tai kuvata sen vain tätä kilpailua varten. Villelle ei ole väliä matkustatko kuuhun, maailman napaan vai työmatkan verran bussilla lähikortteliin.

Voit käyttää videoosi yhtä hyvin elokuvakameralla kuin kännykällä kuvattua materiaalia tai still-kuvia. Teknisellä laadulla ei niinkään ole väliä, villeys, omaperäisyys, hauskuus ja vahva tunnelataus ratkaisevat. Ainoat ehdot ovat, että sinulla on oikeudet käyttämiisi kuviin ja kuvissa esiintyvien henkilöiden suostumus sekä että video on enintään 30 päivässä -ohjelmien tunnusmusiikin pituinen. Tunnusmusiikkia voi muokata, ja sen päälle voi laulaa tai soittaa. Voit ladata tunnusmusiikin itsellesi täältä.

Lataa valmis videosi YouTube-videopalveluun ja lähetä sen linkki kilpailuosoitteeseen villeinmatkavideo@gmail.com, niin olet mukana. Käy myös katsomassa ja kommentoimassa muiden videoita osoitteessa facebook.com/ville30paivassa.

Musiikin käyttölupa on vain tähän kilpailuun. Jos joku käyttää Villen matkavideo -musiikkia johonkin muuhun tarkoitukseen kuin kilpailuvideon tekemiseen, hänen on suoritettava käytöstä asianmukaiset korvaukset Teostolle ja säveltäjälle.

Aloita heti! Aikaa videon toteutukseen on enää alle 30 päivää!

Seuraa myös kilpailusta käytävää keskustelua Twitterissä #ville30pv #villeinmatkavideo sekä Facebookissa facebook.com/ville30paivassa.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Järjestäjä

Kilpailun järjestäjä on Yleisradio Oy, Yle Asia, Radiokatu 5, 00024 Yleisradio (”Järjestäjä”). Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Aito Median kanssa.

2. Osallistumisoikeus

Matkapalkinnon vuoksi kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18 vuotta täyttäneet luonnolliset henkilöt.

Kilpailuun eivät voi osallistua tämän kilpailun suunnitteluun tai toteutukseen osallistuvien yritysten työntekijät, eivätkä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt.

3. Kilpailuaika ja kilpailuun osallistuminen

Karsintavaihe

1. Osallistuja lataa 30 päivässä -ohjelmien tunnusmusiikin tästä linkistä.
2. Osallistuja toteuttaa enintään tunnusmusiikin pituisen, omaperäisen ja omakohtaisen ”Villein matkavideon”. Musiikin kesto on noin 40 sekuntia. Kilpailuun voi osallistua useammallakin videolla.
3. Videolle tulee antaa sitä hyvin kuvaava, hauska ja osuva nimi.
4. Video ilmoitetaan kilpailuun 1.3.2015 klo 21 mennessä näin:
Valmis video tulee ladata Youtubeen (youtube.com) ja lähettää videon linkki, sen nimi sekä osallistujan yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) sähköpostitse osoitteeseen villeinmatkavideo@gmail.com.

Kilpailuvideoita katsomaan, kommentoimaan ja tykkäämään ohjataan 30 päivässä -ohjelmien Facebook-ryhmästä ja verkkosivulta osoitteista facebook.com/ville30paivassa ja http://yle.fi/aihe/ville-30-paivassa.

Loppukilpailu
Tuomaristo valitsee määräaikaan 1.3.2015 mennessä sähköpostitse saapuneista videolinkeistä 10 parasta videota loppukilpailuun. Tuomaristo koostuu Ville Haapasalosta ja Järjestäjän edustajista. Loppukilpailuun päässeille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti viimeistään 3.3.2015.

Loppukilpailuun päässeet videot julkaistaan 30 päivässä -ohjelmien omalla sivustolla osoitteessa http://yle.fi/aihe/ville-30-paivassa. Villen matkavideo -kilpailun voittajan valitsee yleisö verkkoäänestyksellä. Äänestysaika on 4.3.2015-15.3.2015. Voittaja julkistetaan verkkosivulla 17.3.2015. Voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

4. Palkinnot

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi yhden hengen edestakaisen matkan Pietariin elokuussa 2015, majoituksen, pääsyn seuraamaan ohjelman kuvauksia, sekä päivällisen paikan päällä Ville Haapasalon seurassa. Palkinto on henkilökohtainen. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuhun tavaraan. Matkustusajankohtaa ei voi muuttaa voittajalle erikseen ilmoitettavasta ajankohdasta. Voittaja vastaa itse kaikista muista matkaan liittyvistä järjestelyistä ja kuluista, kuten muut ruokailut, matkavakuutukset, mahdolliset viisumit ym.

5. Osallistujan vastuu

Tähän kilpailuun osallistuva sitoutuu kilpailuun osallistumalla noudattamaan näitä kilpailun sääntöjä ja kilpailun järjestäjän päätöksiä.

Videoiden on oltava ennen julkaisemattomia, tätä kilpailua varten tehtyjä. Kilpailuun osallistuvalla on oltava kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä videoon ja sen materiaaliin ja oikeus luovuttaa video materiaaleineen Järjestäjälle. Järjestäjälle toimitetun videon oikeudenomistajat ovat antaneet luvan käyttää videota ja materiaaleja Järjestäjän eri välitysalustoilla Villen matkavideo -kilpailun yhteydessä ilman erillistä korvausta. Myös kuvissa esiintyviltä on oltava lupa kuvien julkaisemiseen osana videota.

Kilpailuun lähetettyjä materiaaleja ei palauteta eikä Järjestäjä maksa niistä korvauksia tai vastaa sellaisista kuluista ja palkkioista, jotka aiheutuvat tähän kilpailuun lähetetyn materiaalin tuotannosta.

Mikäli 30 päivässä -tunnusmusiikkia käsitellään tai sen päälle soitetaan tai lauletaan, videossa on mainittava musiikin tekijä ja esittäjät.

Kilpailuun on mahdollista osallistua myös lataamalla kilpailuvideo johonkin muuhun julkiseen videopalveluun kuin Youtubeen. Tämä kuitenkin edellyttää, että osallistuja maksaa itse tarvittavat Teosto-maksut sekä kappaleen säveltäjälle korvauksen.

Lähettämällä matkavideon kilpailuun kilpailija luovuttaa Järjestäjälle täydet oikeudet videon käyttämiseen ilman korvausta verkkopalveluissaan, tiedotus- ja markkinointitoiminnassaan sekä esittely- ja opetuskäytössä, festivaaleilla, messuilla ja kilpailuissa sekä muissa vastaavissa tilaisuuksissa.

Musiikin käyttölupa on vain tähän kilpailuun. Jos joku käyttää Villen matkavideo -musiikkia johonkin muuhun tarkoitukseen kuin kilpailuvideon tekemiseen, hänen on suoritettava käytöstä asianmukaiset korvaukset Teostolle ja säveltäjälle.

Mikäli voittoilmoitus tai palkinto palautetaan kilpailun järjestäjälle virheellisten tietojen tai muun toimitusesteen vuoksi tai mikäli kilpailun voittaja on menetellyt näiden sääntöjen vastaisesti tai muutoin lainvastaisesti, tämä johtaa hylkäämiseen.

Järjestäjällä on oikeus päättää loppukilpailijoiden valintatavasta ja videoiden julkaisusta. Järjestäjän päätöksistä ei voi valittaa.

6. Järjestäjän vastuu

Järjestäjä vastaa vain videota varten luovutetun musiikin tilityksistä. Kilpailuvideossa ei voi käyttää muuta tekijänoikeuskorvausten alaista materiaalia, kuten äänilevymusiikkia.

Järjestäjä ei vastaa kilpailun toteutukseen liittyvistä mahdollisista teknisistä virheistä tai viiveistä. Palkinnon voittaja vapauttaa Järjestäjän kaikesta vastuusta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän kilpailuun osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta.

7. Yhteystietojen käyttö

Osallistujien yhteystietoja käytetään vain kilpailun järjestämiseen liittyviin tarkoituksiin.

8. Muuta

Osallistumalla kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun virallisia sääntöjä. Järjestäjällä on oikeus hylätä virheelliset tai näiden sääntöjen vastaiset osallistumiset kokonaisuudessaan.

Kommentit
 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua