Hyppää pääsisältöön

Rap-artisti Mäkki: Lauloin lapsena poikakuorossa

YleX Jälki-istunto sai vieraakseen Mäkin.

Mäkki & YleX Jälki-istunto // Kuva: Teemu/YleX

YleX Jälki-istunnon Rytmibarometrivieraana kävi rap-artisti Mäkki. Pitkän linjan rap-työläinen on toiminut muun muassa keikkajärjestäjänä. Tänä vuonna hän julkaisee toisen sooloalbuminsa Ihan pomona. Rytmibarometrissa kuunneltiin Joka viikonloppu -nimistä kappaletta, jossa Mäkki esittelee laulutaitojaan.

- Mulle laulaminen on aina ollut iso juttu ja olen ollut skidinä poikakuorossakin. Kuusivuotiaasta rippikouluikäiseen saakka harrastin kuoroa. Vaikka mutsi vei mua vähän kädestä pitäen kuoroon, olen siitä kiitollinen, Mäkki kertoo.

Mäkki on yksi suomiräpin tuotteliaimmista artisteista. Tämän ja viiime vuoden välillä on julkaistu 18 musiikkivideota, jossa Mäkki on mukana joko pääartistina tai feattina. Artistiurallaan Mäkki käyttää välillä Aito Mäkki -nimeä, mutta miten Mäkki eroaa Aito Mäkistä?

- Mäkki on mediaystävällisempi nimi, kun taas Aito Mäkki on häiriintynyt persoona. Aito Mäkki on härskimpi tyyppi ja pystyy suoltamaan rääväsuisempia juttuja. Aito Mäkki tuli sen jälkeen, kun VilleGallen veli Mäk Gälis alkoi tehdä musaa ja häntä kutsuttiin Mäkiksi. Päätimme Kuben kanssa, että mä olen se originaali eli Aito Mäkki, kertoo Mäkki.

Kuuntele Mäkin haastattelu: