Hyppää pääsisältöön

Disko2000 on täällä - "Ohjelma vastaa tarpeeseen, jota ei ole vielä edes olemassa"

YleX:n uudistuvassa perjantai-illassa soitetaan tanssimusiikkia kolmelta eri vuosikymmeneltä. Äänessä kuitenkin jatkavat perjantai-iltojen konkarit, Matti Airaksinen ja DJ Orion.

Disko2000 kuullaan ensimmäisen kerran 6. helmikuuta.

YleX:n perjantai-ilta uudistuu 6. helmikuuta. Iltaa isännöivät DJ Orion ja Matti Airaksinen. Jatkossa perjantai-illoissa kuullaan totuttuun tapaan ysärihittejä ja elektronisen musiikin tuoreimpia paloja.

Täysin uutta on kuitenkin Disko2000 -ohjelma, joka starttaa aina klo 17 alkaen. Ohjelmassa DJ Orion ja Matti Airaksinen soittavat kaikkea tanssittavaa musiikkia 2000-luvulta.

DJ Orion valottaa hieman Disko2000 -filosofiaa.

– Ysärimusa on ollut jo jonkin aikaa pinnalla. Me mietimme, että mikä on seuraava kuuma juttu ja senhän täytyy olla 2000-luku. Disko2000 on siis ohjelma, joka vastaa sellaiseen tarpeeseen, jota ei ole vielä edes olemassa!

Matti Airaksinen kertoo, että Disko2000 tukee musiikillisesti erinomaisesti hänen ja DJ Orionin ohjelmia.

– Disko2000 on hyvä perjantai-illan ohjelma. Teemme siitä sellaisen kokonaisuuden, millä arki paketoidaan ja viikonloppu aloitetaan.

Kuulijat ovat merkittävässä osassa

Kuulijoiden merkitys uudistuneessa perjantai-illassa on suuri. Illan isännät toivovat yleisöltä aktiivisesti esimerkiksi Instagram- ja Twitter-kuvia. Mukana on myös kilpailuja.

– Vaikka kyseessä ei ole varsinaisesti mikään toiveohjelma, niin jo ensimmäisessä lähetyksessä toteutetaan iso pino toivebiisejä, Matti sanoo.

– Jokaisessa lähetyksessä kaksi kuulijaa pääsee mittelemään 2000-luvun tietoudesta. Kuulijat voi myös vinkata tai lähettää omia Muusheja, eli kahden eri biisin mashupeja. Näiden lisäksi on vielä Pianoinen-kilpailu, jossa pitää tunnistaa biisejä pianoriffien perusteella, DJ Orion summaa.

Perjantain Disko2000 -lähetyksen ensimmäinen DJ-vieras on JS16.