Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Saksa pääkuva

Saksa sujuvaksi Abitreenien avulla - Viel Spaß!

Harjoittele saksaa uusien Abitreenien tehtävien avulla! Tehtävät on laadittu ajatellen sähköistä yo-koetta ja niissä on otettu huomioon millaisia sähköiset tehtävät voisivat olla. Tehtävät on jaoteltu kielioppirakenteisiin ja sanastoon. Harjoitukset toimivat tällä hetkellä parhaiten Chrome-selaimella.

Rakennetehtävät

Linkistä avautuu useampi tehtävä samasta aihepiiristä.Tehtävät etenevät siten, että kunkin kielioppiosion ensimmäiset tehtävät soveltuvat lyhyen saksan opiskelijoille ja A-saksan kertaajille. "Edistyneille" merkityt tehtävät sopivat erityisesti pitkän oppimäärän opiskelijoille.

Monivalintatehtävien lisäksi voit harjoitella esimerkiksi vastakohtien ja samaa tarkoittavien sanojen tunnistamista ja täydentämistä, alleviivattujen kohtien suomentamista sekä sanan ja kuvauksen yhdistämistä.

Rakennetehtävissä voit hyödyntää saksan Abitreenien kielioppikoostetta adjektiivin taivutuksesta ja sanajärjestysasioista. Voit myös testata tietojasi ja taitojasi verbien taivutus- ja aikamuodoista sekä eriävistä yhdysverbeistä ja rektioverbeistä.

Päälauseet

Päälauseen sanajärjestys

Sivulauseet

Konjunktiolauseita

Relatiivilauseita

Epäsuoria kysymyslauseita

Verbit

Perfekti

Rektioverbejä

Verbejä ja wo-verbejä

Sanasto- ja verbiharjoituksia

Substantiivi + verbi -harjoituksia

Adjektiivit

Adjektiiviharjoituksia

Sanastotehtävät

Sanastoharjoitusten aihepiirit käsittelevät arkielämää, harrastuksia, opiskelua, viestintää, luontoa ja asumista. Nämäkin tehtävät etenevät lyhyen kielen harjoituksista pitkän oppimäärän "edistyneille" merkittyihin. Kokeile kuitenkin mielellään kaikkia!

Oikeat vastaukset saat tehtävien perässä olevista painikkeista. Tehtävien alussa olevasta I eli "Info" -näppäimestä saat lisätietoa myös tehtävien tarkastamisen jälkeen.

Luonto

Opiskelu

Harrastukset

Arkielämää

Media ja viestintä

Asuminen

Ylioppilastutkintolautakunnan Digabi-projekti: Vieraiden kielten esimerkkitehtäviä

Tehtävät: FM, lehtori Maija Karvinen. Koonnut: Tiina Jensen

 • 2021 syksy: saksa lyhyt oppimäärä

  Saksan yo-kokeen tehtävät ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 syksy: saksa pitkä oppimäärä

  Saksan pitkän oppimäärän yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: saksa pitkä oppimäärä

  Saksan pitkän oppimäärän yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: saksa lyhyt oppimäärä

  Saksan yo-kokeen tehtävät ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.