Hyppää pääsisältöön

Trololol, nettijulkaisu jekutti Coca-Colaa: Hitler-lainauksia kampanjaan

Coca-Cola lanseerasi Superbowlin aikaan Twitter-kampanjan, jossa ihmisten vihaamia asioita väännettiin iloiseksi. Kampanja ei kuitenkaan sujunut Strömsömäisesti.

Kuvassa punainen tölkillinen Coca-Colaa naisen kädessä. // Kuva: European pressphoto agency

Virvoitusjuomajätti Coca-Cola lanseerasi Superbowl-viikonloppuna Twitter-kampanjan, jonka tarkoituksena oli muuntaa Twitter-seuraajien vihaamia asioita positiiviksi ASCII-merkistöllä tehdyiksi kuviksi. Coca-Cola pyysi twiittejä inhotuista asioista hashtagilla #makeithappy, jonka jälkeen algoritmi muunsi twiitatun tekstin ASCII-kuvaksi.

Coca-Cola kertoi tiedotteessa, että kampanjan tarkoitus on vähentää alati lisääntyvää negatiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Nettimedia Gawker huomasi, että yhteen ASCII-kuvitukseen oli päässyt läpi uusnatsistinen viesti. Tämän jälkeen Gawker päätti testata Coca-Colan huomiokykyä.

Gawkerin ruutukaappaus Twitteristä. // Kuva: Gawker.com

Gawker loi Twitter-botin, joka twiittasi otteita diktaattori Adolf Hitlerin pahamaineisesta Taisteluni -kirjasta, #makeithappy -hashtagilla varustettuna.

Kepponen toimi, sillä Coca-Colan Twitter-tili puski muutaman tunnin ajan Hitlerin kirjoittamia ajatuksia ASCII-muodossa. Kun Coca-Cola vihdoin huomasi Gawkerin pilan, kampanja lopetettiin välittömästi. Virvoitusjuomamerkin edustaja kommentoi Gawkerin erikoista tempausta Adweek-lehdelle.

- Internet on sitä mitä me haluamme sen olevan. Kampanjan tarkoitus oli vähentää kaikkea negatiivista sosiaalisessa mediassa ja inspiroida ihmisiä positiivisella tavalla. Gawkerin tempaus puolestaan oli juuri sitä, mitä me halusimme osaltamme vähentää.

Coca-Cola ei ole ensimmäinen yhtiö, jonka Twitter-botteja on narutettu: viime vuonna jenkkifutisjoukkue New England Patriots joutui pyytelemään anteeksi Twitter-tilinsä suoltamia rasistisia viestejä.

Coca-Cola on poistanut bottinsa Hitler-twiitit, joten artikkelin ohessa olevat ruutukaappaukset ovat Gawkerin ottamia.

Gawkerin ruutukaappaus Twitteristä. // Kuva: Gawker.com
Gawkerin ruutukaappaus Twitteristä. // Kuva: Gawker.com

Lähteet: Gawker, The Guardian, Adweek