Hyppää pääsisältöön

UMK-juontajat: Totta kai olemme puolueettomia ehdokkaita kohtaan

Tämän vuoden Uuden musiikin kilpailun juontajat Rakel Liekki ja Roope Salminen vierailivat YleX Aamussa kertomassa lauantain UMK:n ensimmäisestä karsinnasta.

Rakel Liekki ja Roope Salminen

Uuden musiikin kilpailu UMK:n ensimmäinen karsinta nähdään lauantaina TV 2:lla klo 21 alkaen. UMK-juontajat Rakel Liekki ja Roope Salminen vierailivat YleX Aamussa kertomassa lauantain lähetyksestä.

- Tästä tulee Euroviisujen 60-vuotisjuhlan arvoinen kattaus. Siellä on riittävästi sellaisia "mitä ihmettä?" -biisejäkin, koska hyvä show ehdottomasti vaatii sellaisia, Rakel Liekki sanoo.

Rakel ja Roope muistuttavat, että heidän tehtävänsä on tuoda bändit ja artistit esille, ei hehkuttaa omia suosikkejaan.

- Totta kai me ollaan puolueettomia ehdokkaita kohtaan, meidän tehtävä on tuoda esiintyjiä tutummiksi katsojille, Roope kertoo.

- Ensimmäisestä karsinnasta tulee tosi mielenkiintoinen, siellä on vastakkain Satin Circus ja Pertti Kurikan Nimipäivät, jotka on vahvoja ennakkosuosikkeja, Rakel miettii.

Juontajilla on monta rautaa tulessa

Rakel tekee arkisin Yle Kioski -ohjelmaa ja Roope säntäilee moneen suuntaan musiikkiuransa ja tv-töiden parissa. Molemmilla pitää siis kiirettä, mutta UMK:n juontaminen ei lisää stressiä.

- Ei tässä älyttömästi vapaa-aikaa ole, mutta teen nyt duunia niin paljon kuin pystyn, Roope kertoo.

- Mulla on ollut vapaata sunnuntaisin, makaan aina silloin Roopen sohvalla, sanoo Rakel.

- En ole ollut sunnuntaisin kotona, eli jos tosiaan olet makoillut mun sohvalla, niin olet hakenut avaimen talkkarilta.