Hyppää pääsisältöön

Reino Nordin: Häävalssin soittamisesta saa yhtä paljon fiilistä kuin stadionkeikasta

Tunnettu reggae-artisti Reino Nordin tekee mielellään hääkeikkaa. Viime kesänä Nordin liikuttui hääkeikalla niin paljon, että laulaminen kävi hankalaksi.

Reino Nordin // Kuva: JP Panttila

Näyttelijä–muusikko Reino Nordin soittaa viidestä kymmeneen hääkeikkaa kesässä. Muusikon mukaan myös pienempituloisilla hääpareilla on mahdollisuus saada tunnettu artisti juhliinsa soittamaan.

- Kysyn suoraan, oletko rikas vai köyhä. Luotan ihmisten rehellisyyteen. Jos pari sanoo olevansa köyhä, sitten mennään halvemmalla. Mulla on joustavat liksat.

Perinteisen hääartistin tavoin myös Nordin soittaa cover-biisejä. Artistin uudella Bongo Rock -albumilla on versio Junnu Vainion Albatrossista ja Frank Sinatran tunnetuksi tekemästä Something Stupid -kappaleesta. Myös omat biisit Aurinkoon, Kuulut mun unelmiin, Rauhan annoit ja Lempee on kuultu häävalsseina.

Artistin mukaan hääkeikka käy työstä, mutta häävalssin soittaminen on muusikolle hieno hetki. Kesällä 2014 Nordin soitti kaverinsa häissä Kokkolassa meren rannalla. Oman kappaleen soittaminen ystävien häävalssina nosti tunteet pintaan.

- Siinä oli vaikeaa laulaa, kun oli niin hyvä fiilis ilmassa. Se on ihan parasta. Jos stadionkeikoista saa fiilistä niin artistina tuollaisesta saa vähintään yhtä paljon.

Reino Nordin haastattelussa YleX Himotuimmat -ohjelmassa lauantaina 7. helmikuuta klo 12.