Hyppää pääsisältöön

Hittituottaja: Stigin Orbison-hitin laulut äänitettiin läppärin mikrofonilla

Suomenkielisten biisien uutena hittituottajana kunnostautunut JS16 sanoo, että hyvät biisit syntyvät kivuttomasti ja nopeasti.

JS16 // Kuva: YleX / Toni Laaksonen

Pitkään kansainvälisen tanssimusiikin parissa työskennellyt tuottaja ja muusikko Jaakko Salovaara eli JS16 on 2010-luvulla noussut yhdeksi kotimaisen popmusiikin luottotekijöistä. 

JS16 tunnetaan muun muassa Sini Sabotagen Levikset repee -hitin tekijänä. JS16 sanoo, että siitä hänen suomenkielisen popin tekemisensä oikeastaan sai lähtösysäyksen.

- Siitä innostuneena olen tehnyt vähän Stigiä, JVG:tä, vähän iskelmää ja ihan lastenlaulujakin. Olen ajatellut, että otan ensin täällä Suomessa tätä hommaa haltuun ja sitten taas lähden maailmalle pyörimään,  JS16 sanoo Disko2000-ohjelmassa.

Viimeisin hitti, Stigin Roy Orbison, valmistui hänen keittiössään. Stig tuli Salovaaran luo kertoen biisin ideasta, jossa hän ajaa koko yön kuin Roy Orbison.

- Me sävellettiin tämä meidän keittiön ruokapöydällä. Itse asiassa laulutkin on äänitetty pienen Mac-läppärin mikrofonilla. Siksi siinä on tuollainen pikantti ääni, JS16 sanoo.

- Olen huomannut, että kaikki hyvät biisit syntyvät aika kivuttomasti ja nopeasti. Tää oli sellainen päivän istunto ja meillä oli koko runko valmiina, hän jatkaa.

JS16 vieraili uudessa YleX:n Disko2000-ohjelmassa soittamassa 2000-luvun biisejä, jotka ovat merkinneet hänelle paljon.

Katso Matti Airaksisen ja DJ Orionin isännöimän ohjelman JS16-tunti alta. Kuuntele koko perjaina lähetetty kolmetuntinen ohjelma Yle Areenassa.