Hyppää pääsisältöön

Ei taas, Kanye! Räppäri rynni Grammy-lavalle

Kanye Westin mielestä Beckin olisi pitänyt luovuttaa parhaan albumin palkinto Beyoncélle. Tällä kertaa Kanye onnistui pidättelemään tuntojaan haastatteluun asti.

Kanye West protestoi äänekkäästi vuonna 2009, kun Taylor Swift voitti VMA:n palkinnon parhaasta naisartistin tekemästä videosta. // Kuva: Tomi Mikola

Viimeöisessä Grammy-gaalassa nähtiin jälleen jännittäviä hetkiä, kun Kanye West rynni yllättäen lavalle. Vuoden parhaan albumin Grammy myönnettiin Beckille tämän uudesta Morning Phase -albumista. Juuri kun Beck oli saapunut lavalle vastaanottamaan palkintoaan, ilmestyi sinne myös Kanye, joka kuitenkin kääntyi takaisin viime hetkellä.

Ohikiitävän hetken moni ehti jo pelätä, että Kanye toistaa vuoden 2009 MTV Video Awards -gaalan välikohtauksen. Silloin parhaan naisartistin tekemästä videosta palkittu Taylor Swift oli pitämässä kiitospuhettaan, kun Kanye riensi lavalle protestoimaan äänekkäästi. Kanye riisti mikin Swiftin kädestä ja julisti yleisölle, kuinka parhaan videon palkinto olisi ehdottomasti pitänyt myöntää Beyoncélle.

Vuosien aikana Kanye on ehkä opetellut hillitsemään itsensä, mutta mielipidettään räppäri ei ole muuttanut. Kanye nimittäin uskoi vakaasti, tämän että Grammy-gaalan parhaan albumin palkinto kuuluisi — kellepä muullekaan kuin Beyoncélle.

Viihdelehti E! Onlinen haastattelussa Kanye esitti painokkaasti mielipiteensä: Beckin olisi pitänyt luovuttaa palkintonsa Beyoncélle. Vaimoaan, lastaan ja vaatemallistoaan kohtaan tuntemastaan velvollisuudentunnosta Kanye pysyi tällä kertaa lavalla vaiti. Lehden mukaan Kanyen tempussa ei siis tälläkään kertaa ollut kyse itseironisesta pilasta, vaikka moni niin aluksi luuli.

Beck yritti viittilöidä räppäriä takaisin lavalle, mutta Kanye pysyi päätöksessään ja palasi takaisin paikalleen. Huomattavasti kauhistuneemmilta sen sijaan näyttävät Jay Z ja Beyoncé. Toivokaamme, että pariskunta pitää Kanyelle puhuttelun.

Ps. Olikohan Kanye nyt sittenkään ihan tosissaan? Milloin olet viimeksi nähnyt räppärin virnuilevan noin leveästi?

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.