Hyppää pääsisältöön

Ei taas, Kanye! Räppäri rynni Grammy-lavalle

Kanye Westin mielestä Beckin olisi pitänyt luovuttaa parhaan albumin palkinto Beyoncélle. Tällä kertaa Kanye onnistui pidättelemään tuntojaan haastatteluun asti.

Kanye West protestoi äänekkäästi vuonna 2009, kun Taylor Swift voitti VMA:n palkinnon parhaasta naisartistin tekemästä videosta. // Kuva: Tomi Mikola

Viimeöisessä Grammy-gaalassa nähtiin jälleen jännittäviä hetkiä, kun Kanye West rynni yllättäen lavalle. Vuoden parhaan albumin Grammy myönnettiin Beckille tämän uudesta Morning Phase -albumista. Juuri kun Beck oli saapunut lavalle vastaanottamaan palkintoaan, ilmestyi sinne myös Kanye, joka kuitenkin kääntyi takaisin viime hetkellä.

Ohikiitävän hetken moni ehti jo pelätä, että Kanye toistaa vuoden 2009 MTV Video Awards -gaalan välikohtauksen. Silloin parhaan naisartistin tekemästä videosta palkittu Taylor Swift oli pitämässä kiitospuhettaan, kun Kanye riensi lavalle protestoimaan äänekkäästi. Kanye riisti mikin Swiftin kädestä ja julisti yleisölle, kuinka parhaan videon palkinto olisi ehdottomasti pitänyt myöntää Beyoncélle.

Vuosien aikana Kanye on ehkä opetellut hillitsemään itsensä, mutta mielipidettään räppäri ei ole muuttanut. Kanye nimittäin uskoi vakaasti, tämän että Grammy-gaalan parhaan albumin palkinto kuuluisi — kellepä muullekaan kuin Beyoncélle.

Viihdelehti E! Onlinen haastattelussa Kanye esitti painokkaasti mielipiteensä: Beckin olisi pitänyt luovuttaa palkintonsa Beyoncélle. Vaimoaan, lastaan ja vaatemallistoaan kohtaan tuntemastaan velvollisuudentunnosta Kanye pysyi tällä kertaa lavalla vaiti. Lehden mukaan Kanyen tempussa ei siis tälläkään kertaa ollut kyse itseironisesta pilasta, vaikka moni niin aluksi luuli.

Beck yritti viittilöidä räppäriä takaisin lavalle, mutta Kanye pysyi päätöksessään ja palasi takaisin paikalleen. Huomattavasti kauhistuneemmilta sen sijaan näyttävät Jay Z ja Beyoncé. Toivokaamme, että pariskunta pitää Kanyelle puhuttelun.

Ps. Olikohan Kanye nyt sittenkään ihan tosissaan? Milloin olet viimeksi nähnyt räppärin virnuilevan noin leveästi?