Hyppää pääsisältöön

The Mob Doctor: Kirurgi mafian ja moraalinsa puristuksessa

Kuvassa: Grace Devlin (Jordana Spiro) ja Constantine Alexander (William Forsythe)
Kuvassa: Grace Devlin (Jordana Spiro) ja Constantine Alexander (William Forsythe) Kuva: Yle Kuvapalvelu the nob doctor

Lääkärin etiikka ja järjestäytynyt rikollisuus ajautuvat törmäyskurssille 13-osaisessa rikosdraamassa The Mob Doctor (2012-13). Chicagoon sijoittuvan sarjan pääesityspaikka on lauantaisin klo 21 ja Areena-oikeudet sen jälkeen kaksi viikkoa. Aloituspäivänä 14.3. nähdään kaksi jaksoa.

Vaikka hurjaan suosioon noussut Syke päättyi, sairaalamaailman ja lääkäreiden tarinoita voi seurata Kakkosella jatkossakin. Nyt alkavan The Mob Doctorin ohella pitkän linjan BBC-sarja Holby Cityn sairaala palaa Suomen televisioon. Esitämme jälkimmäistä arkisin 19.3. alkaen klo 18.

The Mob Doctorin keskushahmo on vaatimattomasta taustasta ponnistava kirurgi Grace Devlin (Jordana Spiro), joka on noussut lahjakkuutensa ja kunnianhimonsa ansiosta chicagolaissairaalan ydinkaartiin.

Paras asia The Mob Doctorissa saattaa olla tekijöiden rohkeus esittää sääntöjä rikkova, loistava lääkäri valossa, jossa loistavuutta ei välttämättä käytetä perusteluna sääntöjen rikkomiselle. (Mary McNamara, Los Angeles Times).

Synkän sivupolun lupaavaan uraan tuo Gracen lupaus tehdä kuutamokeikkaa paikalliselle mafialle, koska hänen veljensä uhkapelivelat edellyttävät vastinetta.

Rikollisjärjestön yksityislääkäri joutuu väistämättä isojen valintojen eteen. Kuinka pitkälle Grace on valmis venyttämään moraaliaan perheuskollisuuden vuoksi? Millaisen jäljen kaksoiselämä jättää sieluun ja ihmissuhteisiin?

The Mob Doctorin tilaaja FOX päätti lopettaa ristiriitaiset arviot saaneen tuotannon ensimmäiseen kauteen. Tarinan asetelmassa ei kieltämättä olekaan mitään uutta, mutta sarja on saanut myös kiitosta hahmojensa ja teemojensa käsittelystä.

Niinpä ainakin rikos- ja sairaaladraamojen ystävien kannattaa testata The Mob Doctorin vetovoima.

Yhtenä perusteluna katsomis- tai ainakin katsastamisvalinnalle mainittakoon mielenkiintoinen näyttelijäkaarti. Tärkeissä sivurooleissa ovat mm. laatunäyttelijät William Forsythe (Boardwalk Empire) ja Zeljko Ivanek (True Blood, 24, Oz, Big Love).

Yle TV2