Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan klassikko: Kortteliralli

Kortteliralli on monen sukupolven sukupolvikokemus. Puoli seiskan -tiimi testasi nykypäivän version Vantaan Tiksimunkilla. Jutussa myös nostalgisia arkistokuvia menneiltä vuosikymmeniltä eri puolilta Suomea.

Karvanoppien tie killumaan taustapeileistä on kiistanalainen. Yleisen teorian mukaan historia palautuu toisen maailmansodan amerikkalaisiin hävittäjälentäjiin. He käyttivät muun muassa noppia onnenkaluina vaarallisilla lennoillaan, joilta kaikki eivät palanneet takaisin. Kotiin palattua lentokone vaihtui autoon ja noppien materiaali karvakankaaseen.

Karvanopat tulivat suosituiksi Yhdysvalloissa 1950-luvun cruisailukulttuurissa, suomalaisenkin korttelirallauksen esikuvassa. Usein nopat nostettiin taustapeiliin roikkumaan vain silloin, kun haluttiin haastaa liikennevaloihin pysähtynyt toinen autoilija kiihdytyskisaan. Tai vastaavasti, kun otettiin haaste vastaan.

Karvanoppien väitetään menneen muodista jo vuosikymmeniä sitten, mutta moni korttelirallaaja on asiasta eri mieltä. Kuuluvatko nopat sinun autosi pakko-olla varustukseen?

Tsekkaa myös muut klassikot:

Harley-Davidson PH
Afrikan tähti
Jopo
Toyota Corolla
Suojelusenkelitaulu
Makaronilaatikko
Poronkäristys
Boeing 747
Kurahousut
Kalanmaksaöljy
Sotkun munkki
Mäntysuopa
Purkinavaaja GWS-7030

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän