Hyppää pääsisältöön

Rihannan meemimekko ja Princen julistus — katso Grammy-gaalan mieleenpainuvimmat hetket

Vielä tässä vaiheessa on vaikea sanoa, kuka Grammy-vieraista saavutti tempauksellaan suurimman somehuomion.

Eräiden arvioiden mukaan Rihanna yritti naamioitua Grammyissa Nicki Minajin hiuksiksi. // Kuva: EPA/ANDREW GOMBERT

Kanye West häiriköi tapansa mukaan parhaan albumin Grammyn luovuttamista, mutta muitakaan Grammy-vieraita ei voi seinäruusuiksi moittia. YleX kokosi gaalan pääasiat.

1. Princen kannanotto

Parhaan albumin palkinnon jakanut pop-ikoni Prince lausui ennen Grammyn luovuttamista lyhyesti, mutta painokkaasti.

- Albumit, muistatteko enää niitä? Albumeilla on edelleen väliä, kuten kirjoilla ja tummaihoisilla.

Lausunnollaan Prince osoitti tukensa rasismia vastaan taistelevalla Black Lives Matter -liikkeelle.

2. Rihannan mekko

Pop-prinsessa Rihanna hautautui juhlaa varten Giambattista Vallin suunnittelemaan vaaleanpunaiseen unelmaan. Muotipiireissä Rihannan asu on herättänyt kiivasta supinaa, mutta suurimman vaikutuksen mekko teki netin meemimaakareihin. Viime yön aikana Photoshop on laulanut useissa kotitalouksissa, ja Rihannasta on versioitu muun muassa sateenvarjoja ja hattaroita.

3. Madonna

Kanye West ehkä meinasi tehdä Grammyissa Kanyet, mutta Madonna oli jälleen kerran ehta Madonna. Punaisella matolla Madonna poseerasi korsetista, verkosta, pitsistä ja nahasta koostuvassa Givenchyn asussa, kommentoi albuminsa vuotamista värikkäin sanakääntein ja esitti uuden kappaleensa Living For Love matadoriksi pukeutuneena huomattavan lihaksikkaiden härkien ympäröimänä.

4. Iggy Azalean letti

Vuoden parhaan kappaleen ja parhaan uuden artistin Grammysta kilpaillut Iggy Azalea jäi tällä kertaa ilman palkintoa, mutta huomiota herui sitäkin enemmän. Azalean vaaleat hiukset oli koottu kruunumaiselle letille, joka herätti paitsi ihailua, myös jonkin verran hilpeyttä. Sosiaalisessa mediassa Azalean kampausta on ehditty verrata muun muassa linnunpesään ja pullapitkoon.

5. Isac Elliot

Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: mitä ihmettä Isac Elliot teki Grammy-gaalassa? Elliott lähti viime viikolla Los Angelesiin työmatkalle ja osallistui näköjään myös Grammy-gaalaan. Instagramissa julkaisemassaan kuvassa Elliott poseeraa King Bachin kanssa.

Isac, mitä ihmettä?