Hyppää pääsisältöön

Yle uudisti Pasilan Studiotalon ja avaa sen alan toimijoiden käyttöön

Yle avaa Pasilan uudistetut tv-studiot suomalaisen tv-toimialan käyttöön. Studiot on uusittu teräväpiirtotekniikkaan ja toimintamalli studioalueella uudistettu nykytoiminnan tarpeisiin.

“Pasilan Studiotalossa kaikki tv-tuotannon tekemiseen liittyvät palvelut ovat tehokkaasti yhdessä paikassa”, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Ylen Pasilan Studiotalossa on kaksi täysvarustettua studiota, kolme kuvaustilaa sekä mediasali, jossa hoidetaan materiaalin tallennus ja jakelu. Mediasali käsittelee myös ulkotuotantoautosta, lokaatioista tai kotimaisen ja kansainvälisen signaalin kautta tulevaa materiaalia. Lisäksi Studiotalossa on tarjolla naamiointi-, puvusto- ja rekvisiittapalveluja, lavastamo sekä kahvila.

"Studio 1 on Suomen vanhin toiminnassa oleva tv-studio. Studio 2 puolestaan on Suomen paras tv-studio. Nyt molemmat on uudistettu, ja entistä toimivammat ja joustavammat tilat ovat myös kumppaneidemme käytettävissä”, Janne Yli-Äyhö kertoo.

Uusituilla studioilla tehdään parhaillaan Uuden musiikin kilpailua UMK:ta. Kevään aikana Studiotalossa tehdään Arto Nyberg, Uutisvuoto,YleLeaks, Noin viikon uutiset ja Aamusydämellä sekä eduskuntavaaliohjelmia ja kotimaista draamaa. Myös paljon julkisuutta saanut SuomiLOVE tehtiin Studiotalolla.

Studiotaloon ja sen tekniikkaan ja palveluihin voi tutustua Ylen verkkosivuilla.

Lisätiedot:
Tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö, janne.yli-ayho@yle.fi, p. 0400 410 698

Studioiden varaukset ja lisätiedot:
Vastaava tuottaja Marcus Korhonen, marcus.korhonen@yle.fi, p. 0400 129 629
Apulaistuottaja Anne Kempas, anne.kempas@yle.fi, p. 040 519 3882

Kommentit