Hyppää pääsisältöön

Egyptin Kuninkaiden laakso

Egyptologi Joann Fletcher
Egyptologi Joann Fletcher egyptin kuninkaiden laakso

Muinainen Egypti kiehtoo mielikuvitusta – mutta millaista todella oli tavallinen elämä Egyptissä 3500 vuotta sitten?

Kaksiosaisessa dokumentissa egyptologi Joann Fletcher etsii jälkiä tavallisten kuolevaisten elämästä – ei siis faaraoiden vaan niiden jotka rakensivat faaraon valtakunnan. Sarjan keskeiset henkilöt ovat Kha ja Meryt, arkkitehti ja hänen puolisonsa, jotka elivät aivan Kuninkaiden laakson liepeillä. Heidän jäämistönsä on arkeologinen aarreaitta. Näemme myös, millaisissa taloissa ihmiset asuivat, millaista ruokaa he söivät ja millaisia rakkausrunoja he kirjoittivat.

Dokumentin toisen osan aiheena on egyptiläisten kuolemanjälkeinen elämä, jota varten valmistauduttiin maallisessa elämässä. Miksi egyptiläiset käyttivät kokonaisia omaisuuksia oman kuolemansa valmisteluun, ja mitä he odottivat kohtaavansa tuonpuoleisessa?

  • Egyptin Kuninkaiden laakso (Ancient Egypt – Life and Death in the Valley of the Kings), Britannia 2013 Tuotanto BBC

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa