Hyppää pääsisältöön

Putoavia enkeleitä

Kotikatsomo: Putoavia enkeleitä, yle tv1
Helena (Elena Leeve) siirtyy kuvitelmissaan Aila-äitinsä ja Lauri-isänsä (Tommi Korpela) rakkaustarinaan. Kotikatsomo: Putoavia enkeleitä, yle tv1 kotikatsomo: putoavia enkeleitä

TV2 keskiviikkona 29.7.2020 klo 21, uusinta lauantaina 1.8. klo 22.30
Yle Areenassa 30 päivää

Putoavia enkeleitä (12) pohjautuu Lauri Viidan ja Aila Meriluodon tarinaan Helena-tyttären näkökulmasta.

Kyseessä on kahden taiteilijan voimakas rakkaustarina, nuoren tytön kasvutarina ja aikalaiskuvaus. Tarina näyttää mahdollisen maailman ja kertoo siitä, miten asiat olisivat voineet tapahtua tarinan esikuvien välillä. Kahdesta aikatasosta rakentuu monisäikeinen ja yllättävä draama, joka lähestyy kohteitaan kunnioituksella ja lämmöllä.

Legendan muisto

Kahden kuuluisan kirjailijan tytär Helena pitää kuolleen isänsä mainetta yllä: esittää tämän runoja eri tilaisuuksissa ja hellii legendan muistoa. Välit äitiin ovat huonontuneet, kun tämä muutti Ruotsiin. Helena syyllistää äitiään isänsä hylkäämisestä.

Äiti ja tytär kohtaavat uudelleen, kun Helena psyykkinen terveys heikkenee ja selviytyäkseen tyttären täytyy kohdata todellisuus äidin muistelmien avulla.

Tuhoava sairaus

Helena eläytyy voimakkaasti tarinaan ja kuvittelee itsensä äitinsä tilalle. 1940- ja 50-lukujen värikäs taiteilijaelämä ja uskomaton luovuus kietoutuvat yhteen intohimoisten ihmissuhteiden ja kirjailijaisän tuhoavan sairauden kanssa.

Yhdessä äiti ja tytär kohtaavat repaleisen menneisyytensä suurimman tragedian silmästä silmään.

Rooleissa nähdään Elena Leeve, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Oiva Lohtander, Juhani Niemelä, Hannu Kivioja ja Antti Litja. Ohjaus: Heikki Kujanpää.

Tuotanto: Blind SpotPictures, 2008. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2012.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.