Hyppää pääsisältöön

Näin selviää sikiöaikainen testosteronin taso

Vertaa etusormea ja nimetöntä: mitä suurempi niiden ero on nimettömän hyväksi, sitä enemmälle testosteronille altistuit sikiönä (John T. Manningin artikkeli).

Naisten ja miesten erot

Naisilla on parempi kielitaito. Miehillä on parempi suuntavaisto. Naiset sähläävät monissa asioissa yhtä aikaa. Miehet ovat putkiaivoja. Lista on loputon, ja netistäkin aiheesta löytyy runsaasti artikkeleita. Se osoittaa ainakin sen, että sukupuolikysymykset askarruttavat meitä kaikkia.

Naisten elimistökin tuottaa pieniä määriä testosteronia. Kohdussa vaikuttavan testosteronin määrä sikiön kehitykseen on arveltu vaikuttavan poikien ja tyttöjen eroihin. Suuri testosteroni määrä lisää erityisesti poikiin liitettyjä piirteitä, kuten fyysistä voimaa sekä mieltymystä rajuihin leikkeihin sekä rakennusleikkeihin. Tytöillä taas sen puute saattaa johtaa esimerkiksi hoiva- ja jakamisleikkeihin.

Testosteronin suuri määrä sikiöaikana johtaa taipumukseen pettää parisuhteessa.

Tyttöjen vahvempi aivokurkimainen viittaa tunneälyyn ja dramaattisuuteen

Vaikka tytöillä ja pojilla onkin sama aivorakenne, se miten aivopuoliskot toimivat keskenään vaihtelee tyttöjen ja poikien kesken. Aivotkin kehittyvät kohdussa kuten myös aivokurkiainen, joka toimii vasemman ja oikean aivolohkon informaatiosiltana. Eräät tutkimukset väittävät tyttöjen aivokurkiaista vahvemmaksi, mistä johtuu tyttöjen kielelliset lahjat ja poikien analyyttisyys. Onpa mieshormonin vaikutuksesta tehty sellainenkin johtopäätös, että testosteronin suuri määrä sikiöaikana johtaa taipumukseen pettää parisuhteessa (Oxfordin tutkimus).

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän