Hyppää pääsisältöön

Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka

Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka
Robottikokin reseptillä valmistettu ruoka Kuva: Yle/ Marjo Harju robottikokin reseptillä valmistettu ruoka

Prisma Studiossa ollaan laskennallisen luovuuden ja keinoälyn parissa. Ohjelmassa myös tehdään ruokaa robotin idoimalla reseptillä.

Robottikokki Chef Watson pystyy luomaan muutaman raaka-aineen pohjalta kelporeseptejä, näin väitetään. Miltä IBM:n tekoälyn ideoima ruoka maistuu ja mitä siitä jauhelihasta saisikaan arkena aikaan...? Studiossa robotin ideoiman reseptin parissa työskenteli kokki Mika Tuomonen, ja tässä kokkaustuokion tulos - resepti olkaa hyvä:

ChefWatson Bolognese resepti Prisma studio

0,7 dl kalakastiketta
4 dl kookosmaitoa
1 plo tummaa hyvää olutta
150 g pekonia
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 kynsi valkosipulia
1/2 kiinankaalia
1/2 suippo paprikaa
1/2 chiliä
suolaa, pippuria, voita ja oliiviöljyä

Laita kalakastike, kookosmaito ja olut kattilaan. Kiehauta, kuori vaahto pois ja keitä kasaan, niin että n. 1/3 osa jäljellä. Paista jauheliha kuumalla pannulla kypsäksi, paista jauhelihan kanssa myös paloiteltu pekoni, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun. Pilko sipulit, paprika, chili ja valkosipuli sekä raasta porkkana. Kuullota 6 min voissa ja öljyssä sipuli, chili, paprika ja porkkana, lisää valkosipuli ja kuullota muutama minuutti lisää. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihan kanssa ja lisää vielä liemi joukkoon. Paista vielä pannulla hetki kastiketta kasaan ja lisää lopuksi pilkottu kiinankaali. Tarjoile kastike vaikka pastan kanssa ja nauti keinoälyn sinulle tekemästä reseptistä ja hämmästy!

Robotin ja Mika Tuomosen loihtiman ruoan lisäksi Prisma Studiossa 11. helmikuuta on mukana konerunoutta ja ohjelmassa haastattelussa myös maailman ensimmäinen kyborgi.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

Uusimmat sisällöt - Tiede