Hyppää pääsisältöön

Juha Laukkasen kuusi kuvaa

Juha Laukkasen kuusi kuvaa
Juha Laukkasen kuusi kuvaa Kuva: Yle / valokuvat: Juha Laukkanen juha laukkanen

- Kyllä sitä ihmeteltiin kuinka poika voi innostua nukkeateatterista. Luulivat minun leikkivän nukeilla, mutta nehän ovat työvälineitä. Nuket eivät asu kotonani, vaan päätyvät esityksen jälkeen varastoon.

Lapset kuuntelevat nukkenäyttelijä Juha Laukkasen tarinoita korvat höröllä täysillä eläytyen. Jopa niin, että taulut alkavat taustalla elää. Tämä tapahtui, kun Juha esiintyi Kansallisteatterin lämpiössä Ida Ahlbergin taulun edessä. Hän mainitsi lapsille, että taulun rouva sitten tarkkailee teitä, että käyttäytykääpä hyvin. Mitä tapahtuikaan esityksen jälkeen? Pieni poika huusi, että minä näin. Juha kysyi, että mitä sinä näit. Että tuo sun äitis iski mulle silmää, tarkoittaen taulussa komeilevaa näyttelijärtä. Juha ei voinut muuta kuin nauraa, tarinat toden totta vievät mennessään.

Arjesta pois vievät tarinat ovat erityisen tärkeitä kriisialueilla. Niissä Juha Laukkanen käy säännöllisesti Unicefin hyväntahdonlähettiläänä. Hän myöntää työn olevan haastavaa. Mitkä viisi kuvaa hän valitsee kotialbumistaan ja mikä kuva on vielä ottamatta?

Kommentit