Hyppää pääsisältöön

Kätevä emäntä valitsee Suomen karmeimman juhlamuiston. Kerro omasi!

Kätevän emännän juhlat: Maria Sid, Jarkko Tiainen, Annu Valonen, Minna Kivelä, Kaisa Mattila, Lari Halme ja Lotta Lindroos
Kätevän emännän juhlat: Maria Sid, Jarkko Tiainen, Annu Valonen, Minna Kivelä, Kaisa Mattila, Lari Halme ja Lotta Lindroos Kuva: Yle/Laura Pohjavirta kätevän emännän juhlat

Viidennen Kätevä emäntä-kauden kokoavana teemana ovat erilaiset juhlat. Sen myötä aloitamme myös kilpailun, jossa etsimme sanalla sanoen karmeinta suomalaista juhlakokemusta - ja muistoa. Paras tarina palkitaan sketsisarjan tähtien laatimalla erikoisdiplomilla omistuskirjoituksin. Kätevän emännän juhlat Kakkosella ja Yle Areenassa torstaisin klo 21.

Kilpailuun voi osallistua 5. maaliskuuta klo 21. asti. Osallistumislomake jutun alaosassa. Voittaja ja kooste muista parhaista tarinoista julkistetaan 9.3. Kätevän emännän tekijöillä on vahva edustus kilpailun tuomaristossa. Vaikka haussa onkin karmein juhlamuisto, sarjan hengessä kannattaa painottaa muistoissa huumoria ja sitä, miten tilanteesta selvittiin.

Muistojen keräämisen inspiraatioksi muutama johtolause uudelta kaudelta: Muistaako kukaan miksi pääsiäistä vietetään? Sujuuko joulutraditioiden noudattaminen sopuisasti? Onko vuoden vaihtuessa pakko aloittaa uusi elämä? Miksi tarvitaan niin paljon tutkintoja? Voisiko äitienpäivän sisältöä muuttaa? Miksi hääsuunnittelu ei ole kouluaine?

Lue myös käsikirjoittajien mietteitä Kätevän emännän juhlat-sarjan tekemisestä.

Kilpailu on päättynyt. Voittajat ja parhaat tarinat julkistetaan 23.3. alkavalla viikolla.

Yle TV2