Hyppää pääsisältöön

Olipa kerran UMO-orkesteri, Satu-täti Sopanen ja Sorin Sirkus

Satu Sopanen ja UMO kuljettivat taikapeitolla yleisön musiikin maailmaan Tampereella elokuussa 2005 järjestetyssä konsertissa. Lavalla nähtiin myös Sorin Sirkuksen nuoria taitureita musiikin ja huikeiden sirkustemppujen pyörteissä. Olipa kerran orkesteri -nimeä kantanut ilmaiskonsertti oli osa Kulttuuri identiteetin rakentajana -hanketta.

Aurinkoinen kesäkonsertti pyörähti käyntiin musiikillisin taikavoimin. Huvitutista tuttu Satu Sopanen ja Uuden Musiikin Orkesteri UMO loihtivat tunnelmaan Taikapeitto-kappaleella. Maaginen tunnelma vain tiivistyi Sorin Sirkuksn taitajien kopsutellessa lavalle puujaloin. Sitten olikin aika kuulla laulu Nyt on aika. Kameli-laulun aikana lavalle saapui tietenkin myös sirkusmainen kyttyräselkä.

On tumma yö -kappaleen aikana lavalla nähdään Sorin Sirkuksen trapetsitaiteilijoita ja Buffalo Jim houkuttaa inkkarimaiset sirkuslaiset taiteilemaan rullilla.

Välillä on aika tasata hengitystä Hiljaa, hiljaa -laulun tahtiin, jotta voimia riittäisi Leikkilauluun. Hiiri Hupakko saa Sorin Sirkuksen siimahännät riidan perään tasapainoilemaan lavalla.

Umolaiset muistuttavat, että On kiva soittaa orkesterissa, jolloin Pikkunoitien iltalaulukaan ei enää pelota. Kun ilmoille kajahtaa Hälytysajoneuvot, rullaavat lavalle myös Sorin Sirkuksen yksipyöräiset. Leijonanmetsästys saa leijonat seisomaan jopa käsillään.

Olipa kerran orkesteri -konsertti päättyy Hei Dum Duubi -lauluun, jonka jälleen ilmoille pärisee vielä loppurumpu.