Hyppää pääsisältöön

stonde: "Lähdemme Puolaan luottavaisin mielin"

Aleksi "allu" Jalli ja Tom "stonde" Glad Assembly -tapahtumassa 3DMAX CS:GO-joukkueen kanssa
Tom "stonde" Glad suuntaa perjantaiaamuna Puolaan joukkueensa 3DMAX:in kanssa. Aleksi "allu" Jalli ja Tom "stonde" Glad Assembly -tapahtumassa 3DMAX CS:GO-joukkueen kanssa Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen kilpapelaaminen

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue 3DMAX osallistuu tulevana viikonloppuna seuraavan Major-turnauksen karsintoihin. Yle haastatteli joukkueessa pelaavaa Tom "stonde" Gladia tulevasta karsintamatkasta.

3DMAX:in matka ratkaiseviin karsintoihin oli mutkikas. Joukkue selvisi neljän parhaan joukkoon viimeisessä karsinnassa, jossa joukkue hävisi semifinaalissa saksalaiselle WinneR-joukkueelle. Häviön myötä jatkopaikka olisi edellyttänyt norjalaisen LGB eSports -joukkueen voittoa pronssiottelussa, mutta ottelua ei koskaan pelattu. Syynä oli WinneR-joukkueen diskaaminen sopupeliepäilyn takia.

Pelinkehittäjä Valve päätti antaa porttikiellot eli bannit karsintoihin myös Epsilon eSports -joukkueelle. Diskausten myötä 3DMAX ja LGB eivät pelanneet ottelua, kun molemmat joukkueet kutsuttiin karsintoihin pelaamaan.

Yle haastatteli joukkueeseen alkuvuodesta liittynyttä Tom "stonde" Gladia tulevasta matkasta.

Millä fiiliksellä Puolaan, nyt kun karsintapaikka on varmistettu pienen draaman päätteeksi?

- Lähdemme Puolaan luottavaisin mielin. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet karsiutua itse pääturnaukseen ensimmäisenä suomalaisena joukkueena ikinä. Jokainen meistä tulee antamaan pelillisesti kaikkensa kyseisen tavoitteen eteen. Tämänkaltaisia tilaisuuksia tulee eteen vain muutamia kertoja vuodessa, joten ne on käytettävä hyväksi.

Osallistutte karsintoihin Mikko "xartE" Välimaan kanssa, joka ottaa Joona "natu" Leppäsen paikan viikonlopuksi. Miten päädyitte xartEn valintaan ja kuinka olette harjoitelleet hänen kanssaan?

Tom "stonde" Glad ja 3DMAX CS:GO -joukkue Assembly -tapahtumassa talvella 2015
Tom "stonde" Glad ja 3DMAX CS:GO -joukkue Assembly -tapahtumassa talvella 2015 Kuva: Yle / Juha Lahti 3dmax

- Meillä oli muutamia vaihtoehtoja tuuraavan pelaajan suhteen, mutta lopulta päädyimme Mikko ”xartE” Välimaahan. Hän tietää ”talon tavat” jo entuudestaan ja hänen pelityylinsä ja taitonsa sopivat parhaiten tuuraamaan Joona ”natu” Leppäsen roolia.

Meillä on harjoitteluaikaa yhdessä viiden päivän verran, jonka aikana pyritään saamaan perustaktiikat ja kommunikointi toimimaan mahdollisimman hyvin. Viidessä päivässä ei mitään ihmeitä voi saada aikaan, mutta panostamme siihen, että yhteispelimme tulisi kuntoon.

Mitä mieltä olette karsintojen formaatista?

- Best of one-formaatissa voi tapahtua mitä vain. On tärkeää saada hyvä flow päälle heti matsin alusta lähtien. Virheisiin ei ole varaa, sillä bo1-matseissa ne kostautuvat hyvin nopeasti. Bo3 olisi mielestäni ollut parempi formaatti karsintoihin, mutta aikaraja olisi luultavasti tullut kyseisessä formaatissa vastaan.

Oletteko tyytyväisiä lohkoonne?

- Lohkot käy just hyvin meille! Monta jengiä joita vastaan ei olla ikinä pelattu ja joilla on varmasti omalaatuinen pelityyli!

Kohtaatte avausottelussa australialaisen Vox Eminor -joukkueen. Mitä odotuksia ottelusta?

- Vox Eminor on varmasti villi kortti. Kukaan ei oikeastaan tiedä miten he pelaavat joten pitää valmistautua siihen, että perinteiset taktiikat sivuun ja "aivot narikkaan" -taktiikat tulee tilalle. Kaksi heidän matseistaan katsoneena voin hyvin odottaa kyseistä skenaariota.

Karsinnoista itse pääturnaukseen etenevät joukkueet saavat omat tarransa myyntiin turnauksen ajaksi. Tuletteko antamaan osan tarrarahoista xartElle mikäli pääsette jatkoon?

- Päästessämme jatkoon tulemme antamaan ennalta sovitun prosenttiosuuden omista tarrarahoistamme xartElle.

Karsintojen ennakkosuosikit?

- Titan, Cloud9, Team Liquid, LGB, KaBuM.TD ja tietysti 3DMAX :>

Odotukset reissun suhteen?

- Tavoitteenamme on sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon. Muussa tapauksessa tulos olisi osaltamme floppi.

3DMAX-joukkueen nimikirjoitukset olivat suosittuja Assemblyillä
3DMAX voi hyvinkin olla sunnuntain jälkeen ensimmäinen suomalaisjoukkue Major-turnauksessa. 3DMAX-joukkueen nimikirjoitukset olivat suosittuja Assemblyillä Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen

3DMAX pelaa avausottelunsa sunnuntaina 15. helmikuuta kello 16.00 australialaista Vox Eminor -joukkuetta vastaan. Yle uutisoijo keskiviikkona tarkemmin turnauksesta, josta selviää esimerkiksi kaikki karsintoihin osallistuvat joukkueet.

Kommentit