Hyppää pääsisältöön

60-luvun kuvakirja

Kuvakooste sarjasta 60-luvun kuvakirja
Kuvakooste sarjasta 60-luvun kuvakirja Kuva: Yle 60-luvun kuvakirja

60-luvun kuvakirja on viisiosainen sarja vuosikymmenen tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä. Se uusitaan Teemalla viikon kuluessa viitenä päivänä 16.–20.2.2015.

Osa 1/5: Letkajenkka minihameessa. 1960-luku oli Suomessa tanssivillitysten, Beatlesin ja minihameiden aikaa. Haastateltavina mm. Jukka Virtanen, Tapio Liinoja, Jutta Zilliacus, Markku Veijalainen ja Frederik.

Osa 2/5: Pian elämme kuin Jetsonit! 60-luku oli avaruusinnostuksen aikaa. Ihminen lensi Kuuhun, ja humanoideja odotettiin vastavierailuille. Haastateltavina Heikki Salo, Kari Enqvist ja Tapani Kuningas.

Osa 3/5: Kotirouvan kapina. 60-luvun naisen työ oli synnyttää ja ottaa permanentti. Kunnes kotirouvat kapinoivat! Kertojina mm. Maikki Harjanne, Eppu Nuotio, Sirkka-Liisa Anttila ja Kaisa Korhonen.

Osa 4/5: Lähdetään ilta-ajelulle! Siivouspäivä, leivontapäivä, pyykinpesupäivä. 60-luvulla elämässä oli jämpti rytmi. Naapureita valvottiin, hyvässä ja pahassa. Muistelemassa Tapio Liinoja, Eppu Nuotio ja Heikki Salo.

Osa 5/5: Rohkeaa puhetta. Televisiosta tuli 60-luvulla statussymboli ja mielipiteiden muokkaaja. Yksikin tv-esiintyminen saattoi tehdä ihmisestä tähden. Kertojina mm. tv:n merkitsemät Jukka Virtanen ja Terho Pursiainen.

Sarjan ovat toimittaneet Elina Heino ja Ari Matilainen ja se on uusinta vuodelta 2007.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa